Pečený pangasius so zeleninou a so zemiakmi z jedného hrnca fotorecept
Foto: sestrickasilvia
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
3 kg |
|
2 g, celá |
|
Čerstvá zelenina: | |
1 ks |
|
5 ružičiek |
|
1 ks |
|
1/4 ks |
|
6 ružičiek |
|
200 g |
|
20 g |
|
280 ml |
|
podľa potreby |
|
0.5 dcl |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na malé mesiačiky a dáme do pekáča. Na zemiaky nasypeme rascu, soľ (cca 5-10g, podľa potreby) a podlejeme olejom.
-
2
Na osolené zemiaky pridáme vymrazené, umyté a osolené ryby, ktoré sme nakrájali na polovičku.
-
3
Pangasius polejeme smotanou.
-
4
Pekáč zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry na cca 30 minút na 180-220 stupňov. Zatial umyjeme všetku zeleninu a nakrájame na kocky (okrem karfiolu, kelu a hrášku).
-
5
Po 30 minútach pekáč vytiahneme, odstránime alobal.
-
6
Na poloupečené ryby nasypeme pripravenú zelenenu. Dáme do pekáča a pečieme do zlata.
-
7
Po upečení ihneď podávame.
-
8
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu