Foto: andys
Stredomorský recept s postupom, ako očistiť čerstvé kalmáre.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z kalmárov vytiahneme hlavovú časť s vnútornosťami a odrežeme chápadielka (tie požijeme pri príprave pokrmu).
-
2
Z hlavovej časti s chápadlami vyrežeme ústny otvor.
-
3
Z tela kalmára vyberieme priehľadnú cievu a celého kalmára opláchneme pod tečúcou vodou.
-
4
Prstami alebo nožom oškriabeme fialkastú blanu z povrchu tela kalmára. Ešte raz opláchneme.
-
5
Takto pripravené kalmáre opražíme na rozohriatej grilovacej panvici (telá kalmárov aj chápadielka), na záver ich môžeme ochutiť bylinkovou soľou. Podávame s pestom z petržlenovej vňate, olivového oleja a cesnaku osoleným morskou soľou a s hranolkami, prípadne s čerstvým chlebom.
-
6
Očistené kalmáre môžeme nakrájať na prstence, obaliť v cestíčku a vypražiť či uvariť v mierne osolenej vode a použiť ako prísadu do zeleninového šalátu.
Ja tieto male davam na pizzu aj do salatu , na pastu, su super.
varecha.pravda.sk/recepty/pizza-morskych-priser/7199-pouz...