Rizoto
tentokrát so šampiňónmi, tekvicou butternut, brokolicou a červeným vínom, ozdobené hoblinami zo syra Vršatec......
Voňavé makové rožteky
Jemné lístkové cestíčko, voňavá maková plnka, sú krásne posypané práškovým cukrom... Z jednej dávky...
Vrstvený burek so špenátom a fetou
Vymiesime si mäkke nelepive cesto a rozdelíme ho na tri časti.
Figová saláma nepečená
Tento málo známy, avšak výborný recept môžeme pripraviť vopred, nezaberie veľa času a vydrží dlho.
Bešamelové rezy
Sladká maškrta pre čokoholikov!Každému chutilo! zn. -nevhodné pre ľudí na diéte a pod.
Cvikla a la Slabakovci
Cestou do Pardubic za vnucatkami sme sa zastavili v Uherskom Brode u svatovcov. Cakali nas s...
Šalátová polievka s údeným mäsom
Údené mäso alebo kolienko uvaríme do mäkka (ja skôr rozvarím). Uvarený vykostíme a pokrájame na malé...
Sudová kapusta
Vitamínová bomba na zimu . Je to recept ktorý robila aj moja mamina a ja...
Zapekané karé s praženicou
Tento recept si mamina vystrihla z jedného starého časopisu a ja som ho trošku pozmenila na náš...
Banánové rúrky
Tento recept som našla v Malej škole varenia od M. Hanzelovej. Dnes som ho vyskúšala, lebo čakám...
Rýchla tvarohová tortička
Z múky , zmäknutého masla, cukru, žĺtka a štipky soli spracujeme krehké maslové cesto,...
Boršč
Niekedy ma prepadne neskutočná chuť na dobrý boršč, ale prvý krát som ho robil v kotlíku......
Jogurtová nedeľná torta
Robim ju často. Cesto je stale to iste a obmienam ovocie, ktore si zamrazim.
Halloweenský tekvicový koláč :-)
Aj taky koláč sa pečie tu vo Francúzsku. Ja som si prekombinovala zopár receptov a vyšiel...
Ďatlovo- banánové kocky
Recept som našla v časopise Nový čas pre ženy , vianočné pečenie. Mám doma...
Musaka
Podľa Wikipédie je to ... tradičné zapekané jedlo Balkánu a Blízkeho Východu. Najznámejšia varianta je musaka...
Papriková nátierka
Tejto pomazánky robievam každý rok dve dávky. Vždy sa minie. Dokonca aj na chlebe s...
Fazuľa s párkom
U kolegu pri posedení v pivnici som objavil fazuľu s párkom. Keďže mi chutila, vypýtal...
Pečené morčacie stehná
Je to veľmi jednoduchá úprava tohto hydinového mäska. No jedlo sviatočné.
Ľadový chlebíček
Tento chlebíček milujeme, lebo má dlhú trvácnosť a čím ma viac dní, tým je chutnejší. Je to...
Kapor na balkánky spôsob
Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno...
Sánky deda Mráza
Tento recept mám z jednej knižočky detskej, priznám sa nerobila som to ešte, no k mikulášu každému...
Pšenično-ražný chlieb
Veľmi chutný a voňavý chlebík. Keď sa pečie, po celom dome sa šíri jeho vôňa....
Pečený pstruh s maslom a slaninkou
Vždy robievame pstruha na klasiku - obalený v múke a vysmažený na masle. Teraz som chcela...