Fánky fotorecept

frona - fotkafrona, 26. januára 2011
Fánky (fotorecept)
Foto: frona

Keďže je čas fašianok, tak som si spomenula, že aj ja mám recept na fánky. Je strašne starý ešte od mojej babky a tá ho mala od svojej kolegyne. Čiže určite má viac ako 60 rokov. Lepšie fánky som nejedla. Sú chrumkavé a jedli sme ich s manželom dnes ako oriešky....Teda myslela som to tak, že sa museli jesť stále, kým sme ich videli :))))) Trošička som si ho upravila, ale nie veľmi. Podelím sa s vami o tento recept a posúďte sami, či je dobrý

30 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
4 ks
2 PL
100 ml
1 PL
2 PL, hustá
štipka
2 l, na vyprážanie
 na posypanie
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky, cukor, ocot, rum a soľ vyšľaháme šľahačom do penista. Pridáme asi 2/3 odváženej múky a miesime a pridávame múku, kým sa cesto nelepí a je vláčne (ako na rezance). Malo by sa miesiť dosť dlho, aby boli fánky krehučké (asi 20 min.) Mne zostalo troška múky (asi 50 g). Potom by sa cesto malo vygúľať na tenúčko ako na rezance. Ja som použila strojček na rezance, ktorým sa dá cesto aj gúľať. Išlo to šikovne a rýchlo. Lepšie ako valčekom. A už len pokrájať na štvorčeky alebo obdĺžniky, v strede prerezať a vyprážať v horúcom oleji. Ja som to robila vo friťáku. Vypražené dať na servítku a posypať cukrom zmiešaným s vanilkovým. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dnes urobim cesto, ulozim do chladnicky a zajtra dokoncim. Su urcene na popoludnajsiu oslavu a nikde som sa nedocitala, ci su dobre aj na druhy den. Kedze ich chcem chrumkave a vonave, vytvarujem rano aj vyprazim. Snad preziju dve hodiny v aute. Potom podam hlasenie :)
1x frona
zjedli sa všetky , takze chutili. Bola som prekvapená ich makkostou hneď po upečení, nejedla som ich aspoň 30 rokov, bolo to chutne prekvapenie a rychla príprava . Ďakujem
1x frona
taky stary recept mam tiez a stale tiez robievam. asi preto, ze ozaj chutia najlepsie, lebo sa viazu k nim dlhe spomienky, ked ich robili stare mamy, dokonca este ich mamy... tesim sa na ich papanie.