mnam mnam
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 1 kocka |
|
| na hrot noža |
|
| 60 g |
|
| 250 g |
|
| 150 ml |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 50 g |
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
V miske si zmiešame obe múky, pridáme zmäknuté maslo. Do stredu urobíme jamku a pridáme kvások, ktorý sme si urobili z droždia, cukru a vlažného mlieka. Pridáme štipku soli a vypracujeme tuhšie cesto. Vypracované cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
- 2
Medzitým si vo vlažnom mlieku rozpustíme cukor, pridáme vopred namočené hrozienka, vanilkový cukor, citrónovú kôru, mak a všetky suroviny spolu dobre premiešame.
- 3
Vykysnuté cesto preložíme na dosku a rozdelíme na 40 rovnakých kúskov, ktoré rozvaľkáme a naplníme makovou plnkou. Zvinieme ich do rožtekov a poukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 180 stupňoch do zlatohneda asi 18 minút
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









My sme mali v rodine jednu staru Prespuracku pekarku a " Pozsonyi kiflitt" by mali byt popraskane na vrchu ?
www.deluxe.hu/cikk/20080827/hagyomanyok_izek_regiok_r...