mnam mnam
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 kocka | 
                                                             | 
                                                    
| na hrot noža | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| na potretie | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
V miske si zmiešame obe múky, pridáme zmäknuté maslo. Do stredu urobíme jamku a pridáme kvások, ktorý sme si urobili z droždia, cukru a vlažného mlieka. Pridáme štipku soli a vypracujeme tuhšie cesto. Vypracované cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
- 2
 Medzitým si vo vlažnom mlieku rozpustíme cukor, pridáme vopred namočené hrozienka, vanilkový cukor, citrónovú kôru, mak a všetky suroviny spolu dobre premiešame.
- 3
 Vykysnuté cesto preložíme na dosku a rozdelíme na 40 rovnakých kúskov, ktoré rozvaľkáme a naplníme makovou plnkou. Zvinieme ich do rožtekov a poukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 180 stupňoch do zlatohneda asi 18 minút
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


My sme mali v rodine jednu staru Prespuracku pekarku a " Pozsonyi kiflitt" by mali byt popraskane na vrchu ?
www.deluxe.hu/cikk/20080827/hagyomanyok_izek_regiok_r...