Rezne plnené kyslou kapustou

haston - fotkahaston, 26. januára 2011

Suroviny

4 ks
asi 50 g
40 g
1 ks
200 g
Pod mäso:
40 g
50 g
podľa potreby
1 ks




Postup

  1. 1

    Údenú slaninu nakrájame nadrobno a dáme ju do kastróla vytopiť. Keď je sklovitá, pridámenajemno nakrájanú cibuľu a necháme zapeniť. Zľahka vyžmýkanú (podľa potreby aj prepláchnutú) kapustu nakrájame na krátko a dáme dusiť na slaninu. Takmer udusenú odstavíme, necháme vychladnúť. Rezne (podľa potreby) naklepeme, posolíme, okoreníme čiernym mletým korením a naplníme kyslou kapustou. Zrolujeme, oba konce zatlačíme do balíčka a previažeme bielou cvernou.

  2. 2

    V kastróli roztopíme nadrobno pokrájanú slaninu s masťou, dáme na ňu zapeniť nastrúhanú červenú cibuľu a poukladáme mäso. Keď sa šťava z mäsa vydusí, mäso zo všetkých strán doružova opražíme. Potom podlejeme vývarom/vriacou vodou a udusíme domäkka. Ako príloha môže byť zemiakové pyré, zemiakovo-tekvicové pyré, zemiakovo zelerové, príp. zemiakovo-syrové pyré. Hodí sa aj zvyšok udusenej kapusty. Rezne môžu byť z rôznych mias.

Diskusia k receptu

mamatata2
Tak tento recept som vybrala na zajtrajší obed, dúfam, že sa vydarí.
jerica
Aj ked bez fota, pekne zrozumiteľne popísané:-)fajn inšpirácia :-)
používateľ nemá avatar
hag
hag
Veľmi dobrý recept. Už teraz sa teším na tú chuť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia