Postup
-
1
Údenú slaninu nakrájame nadrobno a dáme ju do kastróla vytopiť. Keď je sklovitá, pridámenajemno nakrájanú cibuľu a necháme zapeniť. Zľahka vyžmýkanú (podľa potreby aj prepláchnutú) kapustu nakrájame na krátko a dáme dusiť na slaninu. Takmer udusenú odstavíme, necháme vychladnúť. Rezne (podľa potreby) naklepeme, posolíme, okoreníme čiernym mletým korením a naplníme kyslou kapustou. Zrolujeme, oba konce zatlačíme do balíčka a previažeme bielou cvernou.
- 2
V kastróli roztopíme nadrobno pokrájanú slaninu s masťou, dáme na ňu zapeniť nastrúhanú červenú cibuľu a poukladáme mäso. Keď sa šťava z mäsa vydusí, mäso zo všetkých strán doružova opražíme. Potom podlejeme vývarom/vriacou vodou a udusíme domäkka. Ako príloha môže byť zemiakové pyré, zemiakovo-tekvicové pyré, zemiakovo zelerové, príp. zemiakovo-syrové pyré. Hodí sa aj zvyšok udusenej kapusty. Rezne môžu byť z rôznych mias.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu