Srdiečka na griotke s čerešňami
Andrej Takáč
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 25. januára 2011
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 25. januára 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
600 g |
|
1 dl |
|
1 ks väčšia |
|
5 cl |
|
1 PL |
|
20 ks |
|
|
|
|
|
|
|
z 1/2 citróna |
|
podľa potreby |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na drobné kocky a orestujeme do sklovita na rozpálenom oleji. Potom do nej vložíme umyté a osušené kuracie srdcia a spolu restujeme. Osolíme, okoreníme, zalejeme vodou, griotkou a dusíme domäkka. Ak už sú srdiečka mäkké, šťavu vydusíme, prilejeme smotanu, pridáme kompót a varíme, kým nezhustne, duchutíme citrónovou šťavou.
- 2
Ak je šťava príliš riedka, zahustíme ju malým množstvom múky rozmiešanej vo vode (ale len v krajnom prípade). Po odstavení vložíme 12 rozpolených kandizovaných čerešní a zamiešame.
- 3
Do stredu taniera uložíme srdiečka a ozdobíme ich dvoma kusmi kandizovanej čerešne aj so stopkami.
Ďalšie recepty:
- 2
záujmu...