Srdiečka na griotke s čerešňami

Andrej Takáč
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 25. januára 2011
Srdiečka na griotke s čerešňami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

600 g
1 dl
1 ks väčšia
5 cl
1 PL
20 ks
  z 1/2 citróna
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na drobné kocky a orestujeme do sklovita na rozpálenom oleji. Potom do nej vložíme umyté a osušené kuracie srdcia a spolu restujeme. Osolíme, okoreníme, zalejeme vodou, griotkou a dusíme domäkka. Ak už sú srdiečka mäkké, šťavu vydusíme, prilejeme smotanu, pridáme kompót a varíme, kým nezhustne, duchutíme citrónovou šťavou.

  2. 2

    Ak je šťava príliš riedka, zahustíme ju malým množstvom múky rozmiešanej vo vode (ale len v krajnom prípade). Po odstavení vložíme 12 rozpolených kandizovaných čerešní a zamiešame.

  3. 3

    Do stredu taniera uložíme srdiečka a ozdobíme ich dvoma kusmi kandizovanej čerešne aj so stopkami.

Diskusia k receptu

vcelka
Mňam, mňam, mňam, mňam... Teší ma, že v štvorhviezdičkovej Patrioťáckej reštaurácií poznajú aj kuracie vnútornosti. Taká surovina sa obvykle totiž pánom kuchárom a pánom manažérom nezdá hodna ich "vysokého" gastronomického
záujmu...
vcelka
Mňam, mňam, mňam, mňam... Teší ma, že v Patrioťáckej štvorhviezdičkovej reštaurácii poznajú aj kuracie vnútornosti. Obvykle sa totiž takáto lacná surovina nezdá pánom kuchárom a pánom manažérom hodna ich "vysokého" gastronomického umenia... :-)