Kuracie prsia s ananásom fotorecept

wildrane - fotkawildrane, 26. januára 2011
Kuracie prsia s ananásom (fotorecept)
Foto: wildrane

obľúbené jedlo môjho synátora

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1
 (zlaty klas)
1
  sladká
  sladká




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Kuracie prsia s ananásom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche oleja otestujeme cibuľku

    Kuracie prsia s ananásom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme na rezance pokrájané kuracie prsia. Orestujeme.

    Kuracie prsia s ananásom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme soľ, korenie Čina + Kari, sojovú + chilli omáčku

    Kuracie prsia s ananásom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Chvíľu restujeme, zalejeme ananásovým kompótom

    Kuracie prsia s ananásom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    chvíľu povaríme, dolejeme vodou a varíme, kým nie je mäsko mäkké.

    Kuracie prsia s ananásom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zahustíme Solamilom, necháme prejsť varom a môžeme podávať. Dnes ako príloha cesnaková ryža. Dobrú chuť.

    Kuracie prsia s ananásom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ešte som zabudla na mojich veľkých malých pomocníkov (Yvonka, Gwendínka, Endík a Dášenka)

    Kuracie prsia s ananásom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    tu je korenáčka Bekynka

    Kuracie prsia s ananásom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    čiernostrieborná Dášenka

    Kuracie prsia s ananásom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

evusik
dobrí pomocníci... ale počítam že najrýchlejšie by ti pomohli z jedením, len ten ananás by vypľuli... zato ja kuracinu na sladko môžem :-) to nie sú bradáče
wildrane
sú to malé bradáče ( 3 x čierny , 1 x čiernostrieborný)
evanaaa
Bez ananásu sa to aj mne páči, ešte som si nezvykla na kombinácie mäsa s ovocím.
kucharronald
Pondelok máme polročné prázdniny, ostávam asi doma, takže si to pripravím :) Raz som jedol ananásové mäsko, bolo skvelé...bola to kombinácia slanej a sladkej chuti, ale chutil vynikajúce....
evusik
tak predsa sú to bradáče, sú krásni :-)
julica
sú krásne, veru, je to moje vysnené plemeno, ale ešte musím dlho prehovárať. @wildrane , nevieš náhodou, ako na ne reagujú alergici? (niektoré plemená sa znášajú ľahšie, aspoň mne) juuj, krásne
evusik
ja som mala asi pred 20-timi rokmi malého bradáča (čierne korenie-soľ vtedy sa to tak volalo, tá farba) bol to pes a bol úžasne krásny, vtedy sa ešte kupírovali uši aj chvost, teraz sa to už nerobí preto ma pomýlil ich vzľad. Ale bol neuveriteľne temperamentný, živý neustále v pohybe. Keď to na neho prišlo - všetky feny boli jeho a my sme mali nervy že kde je. Ale celá ulica ho poznala. Bol to divoch.
wildrane
Julica bradáčik je vhodnejší pre alergikov ako napr. ratlík, švagor je astmatik a nemá s bradáčom žiaden problém, musí byť pravidelne upravovaný
julica
to som chcela počuť, juch :) (ináč napríklad yorkshir je takmer bezproblémový aj pre alergika) mne sa páčia najmä tie korenie-soľ, ale všetky sú krásne. bože, ako ho prehovoriť...
klaura
kuracina s ananásom ... to aj mne chutí ... mňamka ...
cica2
niečo podobné robievam a je to velmi chutné, krásne to máš nafotené a to posledné foto nemá chybu:D
anajka
Ten celkom v pravo dole je ako môj.Soľ a korenie.Krásni havkovia a jedlo je super,robím to aj ja.
wildrane
ten celkom v pravo dole je čiernostrieborný, tesne po vytrímovaní, korenáčku Bekynku pridám úplne dole :D
hanach
ja sa už teším ananás môžem všade a vždy, len keby som aj tak chudla ako sa o ňom píše.
evita1b
Tiež to robievam ale bez cibuľky. Na oleji to sprudka opečiem a na záver pridám ananás s trochou šťavy. Mám to rada pikantné ( s grilovacím korením). Ako prílohu, zeniaky. Je to výborné.
hadik
Ty si teda výmyselníčka, ja by som to ale ešte posypal trochou syra.
radox1
a ja by som to ulozil na dno tejto jaskyne,aby mali speleológovia motivaciu byt dole cim skôr.............
afataga
Ako dlho trva varenie, kym je maso uplne makke? Prosim upresnit. Na fotke mas Gustin a v texte Solamil, som z toho akasi zmatena.