Foto: dorisa
V rámci zdravého vyvárania z tekvice som na dnes pripravila koláč. Našla som ho na nete, páči sa mi, tak som ho dnes Zobraziť celý popisV rámci zdravého vyvárania z tekvice som na dnes pripravila koláč. Našla som ho na nete, páči sa mi, tak som ho dnes piekla. Je výborný.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
2 hrnčeky, ,nastruhaná |
|
3 ks |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček, (roztopený)alebo olej |
|
1 hrnček |
|
2,5 hrnčeka |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
|
|
|
|
podla chuti |
|
|
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny na koláč. Tekvicu som nastrúhala.
-
2
Najprv som vymiešala vajcia, cukor a tuk.
-
3
Potom zmiešame postrúhanú tekvicu, muku, škoricu,prášok do pečiva, vanilkový cukor, sodu bicarbonu a zmes (lubovolná,podla chuti) orieškov, pistácií a kandizovaneho ovocia.
-
4
Potom do sypkej zmesi pridáme vymiešane vajcia s cukrom a tukom a mlieko. Ak je cesto veľmi husté, prilejeme viac mlieka.
-
5
Hmotu vylejeme na pomastený a vysypaný veľký plech, zarovnáme.
-
6
Dáme do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečieme asi 35 minút. Upečený koláčik vyzerá krásne.
-
7
Potom vrch koláča možeme ozdobiť čokoládovou polevou.
-
8
Potom koláč nakrájame na úhladné kúsky a možeme si k nemu urobiť kávičku, alebo čaj.
pozri si moj recept na tekvicove rezy,to je tiez vyborny kolac;-).