Polievka fazuľová pestrá fotorecept

pacun110 - fotkapacun110, 26. januára 2011
Polievka fazuľová pestrá (fotorecept)
Foto: pacun110

táto polievka je taký pokus,že koľko druhov surovín sa zmestí do jedného hrnca!Ale nie na množstvo,ale na druhy....čítajte a uvidíte...

Suroviny

220 gr,rôzna
120 gr
1 ks
0,5 ks
2 ks
130 gr
4 str.
kuštik
zo 4
asi 6
2 PL




Postup

  1. 1

    ...12 hodín namočenú fazuľu,jednu cibuľu,cesnak,bobkový list a feferónku som dal pomaličky variť!Nesolím aby sa mi fazuľa skôr uvarila!!!

    Polievka fazuľová pestrá (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...v mraznička som ešte našiel dajaké kože zo slaniny,čo si tam prezieravo odkladám a tie také kosti z bôčika - no,nedaj to tam,pre zlepšenie chuti...stále nesolím... Koreňovú zeleninu,kaleráb,zeler,čampiňóny a kapustu,po očistení nakrájam na drobné kúsky-nie však veľmi drobné,aby sa mi to,prípadne nerozvarilo...

    Polievka fazuľová pestrá (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...čakám až fazuľa polozmäkne( ideálny čas na solenie! ) a tie nakrájané veci tam pridám! V ďalšom hrnci si upražím drobnú slaninku a pridám tam druhú cibuľu nakrájanú na malé kúsky. Kosti a kože sa uvarili,tak ich už v hrnci nepotrebujem! V pravom hrnci som si uvaril (skoro rozvaril) zemiaky,v masle som upražil na malé kúsky nakrájanú a posolenú cibuľu-skoro až do zhorenia,zemiaky som rozmliagal, pridal teplé mlieko (teplé preto aby sa mi to nezhrčkalo) a tú cibuľku na masle opraženú.Všetko som to poriadne premiešal až vznikla hladká jednoliata kaša - to je príloha k mojim fašírkam z predchádzajúceho receptu - hehe...

    Polievka fazuľová pestrá (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...k opraženej cibuľke som pridal zo 2 polievkové lyžice hladkej múky,mletú červenú papriku - urobil takú zápražku,zalial studenou vodou,povaril a pridal k uvarenej fazuli (ako vraví moja 89 ročná,stále čiperná starká - fizolni ). Keď mi to,prevrelo tak som dam dal pokrájané zemiaky a uvaril do mäkka a prípadne dochutil... A HOTOVO!!! (trošku som sa netrafil vo veľkosti nakrájania kapusty - nakrájal som ju na tenké rezančeky a kuštik sa mi rozvarila,takže ju v polievke veľmi nevidno...)

    Polievka fazuľová pestrá (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

honestka
tak mi sme to volali zase fizolnu na sladko, ale bolo v nej aj nieco dobrvo udenvo
hubata
Tak toto všetko sa môže dať do dobrej záhoráckej fazulovice, ktorá musí byť taká hustá že v nej lyžica stojí. Lenže niečo ti tam chýba: slíže, hrubé slíže !!! Mne tam ešte chýba cesnak a u nás sa fazuľa dáva taká čo sa volá bobovica (napuchne, zdvojnásobí objem a človek má pocit že niekedy aj nadnáša).
babidka
pekna polievocka :-) Tej ked si dam , tak aj dva dni budem syta a vobec nemusia v nej byt rezance - husta je urcite " jak kvap" ako sa u nas hutori ...:-)
jeka
dobrá zdrava polievočka a fazule a zelniny mám dosť takže len ju uvariť,dakujem-
bozulka
Všetko tam pasuje,aj mne tam chýba cesnak,môžu byť aj široké slíže a ešte navrch -celerová a petržlenová vňaťka a potom je dokonalá,ale nie každý má rád "zelené" chápem aj takých.
agora
ale veď tam má cesnak, alebo zle vidím? Slíže sú fajn, ale páči sa mi aká je pestrá, my sme dávali len mrkvu, petržlen, no musím vyskúšať!
bozulka
Prepáč @Pacun110 , @agora máš pravdu,cesnak som prehliadla.Fazuľa nech sa urobí ako chceš vždy bude dobrá,čím viac surovín tým lepšia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia