Foto: tetadena
Ohlásila sa návšteva a potrebovala som rýchlo zákusok. V chladničke som našla už uvarené Salko a bolo rozhodnuté.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
5 polievkových lyžíc |
|
5 polievkových lyžíc - mleté |
|
4 polievkových lyžíc, teplá |
|
4 polievkových lyžíc |
|
1 |
|
Plnka: | |
1 skaramelizované |
|
375 g |
|
2 balíčky hotová |
|
Postup
-
1
Cesto: Vymiešajte bielka do tuhej peny, pridajte cukor a keď sa rozpustí pridajte žĺtky. Postupne zašľahajte múku s orieškami a práškom do pečiva spolu s vodou s olejom, alebo rozpusteným maslom. Vylejte na plech vymastený a vysypaný hrubou múkou, alebo strúhankou. Pečte dozlata. Keď sa nelepí na špáradlo, ktoré do neho zapichnete - je hotovo.
- 2
Finta: Na koláčik teraz nalejte polovicu pripravenej polevy vo veľmi tenkej vrstvičke a skôr ako vám stuhne prekrojte cesto na polovicu. Ja ho krájam po šírke, ale keď máte dlhší podnos, prekrojte po dĺžke - bude z neho efektnejší rez. Používam polevy zo sáčikov - teraz som našla super tmavú - tá je perfektná, pretože je mäkšia ako z várovej čokolády a mne sa s ňou lepšie robí. Jedna stačí na celý plech.
- 3
Plnka: Vymiešajte skaramelizované Salko s maslom. Doporučujem rozmiešať maslo a pomaly zašľahať karamel - inak sa to celkom rado sekne. Prvú polovicu plnky natrite na jednu časť koláčika a priklopte druhou stranou cesta, ale pozor!!!! čokoládou dolu!!! Tak vám pri krájaní vznikne vzor čokoláda, krém, čokoláda. Druhý diel plnky natrite navrch a z bokov rezu. Potrite čokoládou - ja som spravila iba cik cak, nechajte stuhnúť. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@evusik skús dať tú plechovku na ležato, tak by nemala hrkotať... nanajvýš by sa mala lenivo prevaľovať v tej horúcej vodičke... :-)