Foto: ailuj82
Keď vám zostanú zemiaky....
na 190 °C
Postup
-
1
Z droždia, cukru a asi deci vody si pripravíme kvások. Do misy dáme polohrubú a celozrnnú múku, pridáme vegetu, zmäknutý palmarín, oregano a zemiaky /rozmixované s trochou vody alebo pyré zemiaky čo nám zostali od obeda/. Pridáme vykysnutý kvások a miesime cesto. Podľa potreby pridávame teplú vodu, ale opatrne, lebo zemiakové cesto redne!
-
2
Vymiesené cesto necháme asi hodinu kysnúť.
-
3
Nakysnuté cesto - zdvojnásobilo objem.
-
4
Cesto ešte premiesime s múkou, lebo nám trochu redne. Robíme rožky, môžeme ich aj plniť šunkou, klobásou...
-
5
Alebo cesnakové pečivo. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút. Pred pečením môžeme ale nemusíme potrieť vajíčkom.
-
6
Rožky boli výborné chrumkavé a vďaka zemiakom je cesto mäkké.
Vďaka zemiakom asi 3 dni. U nás dlhšie nie :)