Kuracie kúsky v zemiakovom ceste

remcula - fotkaremcula, 26. januára 2011
Kuracie kúsky v zemiakovom ceste
Foto: remcula

Nedávno jsme si s přítelem zašli na večeři a já jsem si na tomhle papáníčku moc pochutnala, tak jsem to asi za 2 dny Zobraziť celý popisNedávno jsme si s přítelem zašli na večeři a já jsem si na tomhle papáníčku moc pochutnala, tak jsem to asi za 2 dny uvařila znova. Ze 150g masa je plný talíř dobroty!!

2 porce
porcie
20min minút
príprava
10-15 min minút
tepelná úprava

Suroviny

300g může být i vykostěné stehno
podle potřeby
na obalení
Na bramborák:
5 středně velkých
1 kus
podle potřeby
podle potřeby
podle potřeby
4-5 ks (stroužků)
na smažení
podle potřeby




Postup

  1. 1

    Kuřecí maso si nakrájíme na kousky a osolíme je. Nachystáme si bramborákové těsto každý podle svého zvyku a chuti. Kousky masa obalujeme v hladké mouce a každý kousek pak obalíme v bramborákovém těstě. Smažíme na oleji dorůžova. Jako příloha se podává různá zelenina podle chuti a zvyku.

Diskusia k receptu

hubata
Nooo, tak toto papáničko poteší bruško.
ketty3811
placky to je moje a kuracie mäsko tiež,takže táto kombinácia je suuuuper.:-)
jody
jéj, kurací černohor! navrch ešte postrúhaný syr a je to ako vyšité. :-)
jarca
A ta kysla smotana je tam naco? Ale aj bez nej to vyzera velmi chutne,
ukladam.
honestka
podobne sme sa jedneho casu nevedeli dojest tejto speciality- vtedy sa to volalo bystricke bravcove rebierko. tieto kusky su dobry napad- mam rada chrumkave...
tinca
u nás v jednej reštaurácii veru robia černohorský rezeň z kuracieho mäsa a veru mi chutil viac ako z bravčového,bol šťavnatý, výborný, aj toto @remcula vyzerá chutne
alexdidi
Bravčový rezeň v zemiakovom cestíčku nemám rada, ale Tvoje malé kuracie rezníky ma veru lákajú....vyzerajú veľmi chutne...
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@jarca niekto dáva kyslú smotánku do cesta na zemiakové placky,ja teda nie.Koľko ľudí toľko chutí.Je to dobrý recept:)
remcula
Holky, kyselá smetana tam vůbec nejde!! Ježkovy oči, ty moje překlepy, asi jsem chtěla napsat sůl, napsala S a pak to spletla. Děkuji za upozornění, jdu to spravit, kde by se tam nabrala kyselá smetana!! :-)) Díky za upozornění!
lucylee
tak toto som ešte neskúšala, môže byť mňam
sportak
Zemiaky na akýkoľvek spôsob veľmi obľubujem. A ak sú kombinované s mäskom potom je to bomba. Určite vyskúšam.
bozulka
Je to krásne a určite aj dobré,ale pre mňa z vykosteného stehna.Už som dávno nerobila černohorský...
remcula
Děkuji všem za hezké komentáře. Vyzkoušejte, uvidíte.
evanaaa
Aj ja som tomuto receptu a dobrému nápadu rada. Černoh. rezeň som robila raz, ale som sa hnevala, lebo cestíčko mi padalo, asi malo byť hustejšie, no niekto robí tak, že dá kôpku cesta na panvicu, položí doň mäso a prykryje ´dalšou kôpkou. Remcula, poraď, ako si ty na to šla.
remcula
@evanaaa , vy tomu říkáte, jak jsem si všimla Černohorský řízek, my řízek Ondráš. Rozdíl je v tom, že Ondráš se dělá z vepřového. A může to být tak, jak píšeš-těsto na pánev, na to maso a přikrýt opět bramborákovým těstem. V obou případech platí maso obalit v hladké mouce, aby na něm bramboráková směs dobře držela. Tady ty kousky obalíš v mouce, hodíš je do misky s tím bramborákovým těstem , trochu ho obalíš a nabereš lžící i s troškou toho těsta a dáš na rozpálenou pánev. Tak co, pomohla jsem trochu? Mohla jsem to nafotit, ale je fakt problém s těmi zababranými rukami mít foťák pořád v ruce. :-))
dorisa
Krásne papaníčko. Mńam. Narobila si mi chute.
evanaaa
Remcula,ďakujem, stačilo to aj takto vysvetliť.
helca103
tak to ani neviem ako sa podarilo odoslať :-) chcela som napísať že @remcula tento recept som robila dnes na obed a bol velmi dobrý ,určite ho urobím aj na budúce.Kuracie mäsko v tom cestíčku je jedna báseň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia