Foto: dorisa
Zostalo mi údené mäso v mrazničke zo sviatkov. Našla som si tento recept,uvarila som. Je to mňamka.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na varenie.
-
2
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pretrieme.Pridáme múku, zmiešanú s práškom do pečiva, vajce, soľ.
-
3
Vypracujeme cesto.
-
4
Uvarené údené mäso pomelieme . Cesto rozvaľkáme na utierke, a navrstvíme pomleté mäso.
-
5
Zvinieme pomocou utierky do rolády. Roládu dáme do pečiaceho sáčku, dobre zviažeme konce.
-
6
Dáme variť do veľkého hrnca s vodou. Po polovici varenia, sáčky s roládou otočíme.
-
7
Na oleji udusíme kyslú kapustu.
-
8
Asi po 15 minútach varenia je roláda uvarená. Vyberieme ju a nakrájame na platky.
-
9
Podávame s dusenou kyslou kapustou, jedlo polejeme cibuľkou, opraženou do zlatova. Ja opekám roládku trochu na panvici , aby chytila kôrku.
a maso som radsej plnila do guliek,ktore mozno varit priamo vo vode.Vdaka za radu @dorisa ! Vydarene ,chutne jedlo !