Pečené zemiaky fotorecept

oco - fotkaoco, 26. januára 2011
Pečené zemiaky (fotorecept)
Foto: oco

Pečené zemiaky sú vhodné ako samostatné jedlo,alebo ako príloha k mäsu.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
2-3 ks
1 ks
1 ks
2-3 PL
 
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistímea nakrájame na plátky o hrúbke 5-7 mm.Umyté paradajky nakrájame na krúžky,alebo polkrúžky o hrúbke 5 mm.Očistenú cibuľu nakrájane na krúžky a čiastočne rozoberieme.

  2. 2

    Bylinkový olej pripravíme z čerstvej nadrobno pokrájanej bazalky,alebo petrežlenovej vňati,alebo z oboch v pomere 1:1,oleja a prelisovaného cesnaku,soli a mletého čierneho korenia.

    Pečené zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech spapierom na pečenie ukladáme zemiaky,každý potrieme bylinkovým olejom,

    Pečené zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Položíme paradajku ,osolíme.

    Pečené zemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme kolieska cibule a potrieme zvyškom bylinkového oleja.

    Pečené zemiaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry po 15 minutách odokryjeme a ďalších 15 minút dopekáme.

    Pečené zemiaky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame na čínskej kapuste posypané nakrájanou pertžlenovou vňaťou a zapíjame zakysankou.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

gittka
mnaaaaaaam tie musia byt dobre!hned by som si zahryzla...
hubata
už cítim ako to vonia a ani mäso k nim netreba.....
jerica
@oco výborné, nápad so zemiakom na ďaľší spôsob. :-))
cica2
wau, parádne a určite aj dobré!!! Ani teraz by som neodolala :)...vyskúšam aj takto:)
dodo46
super recept .Za týždeň som to poukladal. Ešteže som tiež dôchodca.
Medzitým som si upiekol krkovičku a zjedol som ju s nemieseným chlebom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia