Foto: oco
Pečené zemiaky sú vhodné ako samostatné jedlo,alebo ako príloha k mäsu.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistímea nakrájame na plátky o hrúbke 5-7 mm.Umyté paradajky nakrájame na krúžky,alebo polkrúžky o hrúbke 5 mm.Očistenú cibuľu nakrájane na krúžky a čiastočne rozoberieme.
- 2
Bylinkový olej pripravíme z čerstvej nadrobno pokrájanej bazalky,alebo petrežlenovej vňati,alebo z oboch v pomere 1:1,oleja a prelisovaného cesnaku,soli a mletého čierneho korenia.
- 3
Na plech spapierom na pečenie ukladáme zemiaky,každý potrieme bylinkovým olejom,
- 4
Položíme paradajku ,osolíme.
- 5
Pridáme kolieska cibule a potrieme zvyškom bylinkového oleja.
- 6
Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry po 15 minutách odokryjeme a ďalších 15 minút dopekáme.
- 7
Podávame na čínskej kapuste posypané nakrájanou pertžlenovou vňaťou a zapíjame zakysankou.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Medzitým som si upiekol krkovičku a zjedol som ju s nemieseným chlebom.