Obrátený jablkový koláč s pudingom
Je čas jabĺk. Konečne prestalo pršať. Bola som pozbierať opadané jablká. Minulý týždeň som...
Palócka polievka podľa Gundela
Túto polievku varieval z úcty sám slávny János Gundel, otec šéfkuchára Károlya Gundela, spisovateľovi a...
Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...
Šafranová vianočka zo štyroch prameňov
Tento vynikajúci a sviatočný recept pochádza z kuchárskej knihy "Konečne doma" od známej židovskej šéfkuchárky Judith Stahl....
Pogača - croisantový kvet
Recept pochádza opäť z Balkánu, nie je to nič nové, veď croisanty poznáme všetci , ale...
Španielske tapas s kozím syrom
Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo...
Tousty po holandsky
A zase tousticek :-) Holandska kuchyna je charakteristicka tym, ze je vydatna, jednoducha, znacne...
Rotterdamské pánske rezne
Ked nemame cas na varenie, taky jednoduchy toust si pripravime za par minut.
Makovo-slivkový posúch
tento posúch mi zvykla piecť moja Omama a jedávali sme to, aj u našej rodiny na...
Laň na pomarančoch s čučoriedkami
Dostala som darček od horára k narodeninám... jelenie a lanie mäsko... potešila som sa veľmi, lebo...
Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na Chardonnay so zeleninou, ...
Makovo orechovo-orieškové žerbó rezy
Na víkend som urobila výborné žerbové rezy, ktoré som skonbinovala zo surovín, ktoré som ešte...
Domáca grilovacia omáčka - BBQ sauce
Dlho sme sa odhodlávali na naše prvé grilované rebrá. Odkedy sme prekukli ich tajomstvo, nevieme...
Husacie stehno na ananáse
Potrebovala som si urobiť v mrazničke miesto pre farmársku zabíjačku... tri obrovské husacie stehná mi tam zaberali...
Hovädzie s vôňou Slovenského raja
V chladiacom boxe obchodu som videl prekrásny kus hovädzieho mäsa. Nemohol som ho tam nechať, ...
Plnené pečené portobello
Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa...
Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý
Pečené plnené kuracie prsia
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu:...
Lúsky s karfiolom na strúhanke
Zvyčajne robím karfiol na strúhanke. Dnes ma napadlo pridať ku karfiolu aj lúsky. Mali sme...
Pletený bič
Moja drahá stará mama robievala v detstve pre mňa tento koláč a nie je to nič iné...
Fašírka v celku z jačmenných krúpov a zeleniny
Dnes som spravila fašírku z jačmenných krúpov a zeleniny, taký jednoduchý, pestrý, sýty, ...
Zemiakové karí
Zemiaky uvarime v supke domakka (nerozvarime). Nechame vychladnut a pokrajame na "kocky".
Talianska šošovica so salsicciou
Tento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - ...
Celozrnné pikantní tyčky
Velice podobnou tyčku jsem si nedávno koupila v Kauflandu, jeden kus stál 4 koruny. Domácí jsou...
Libanonské guľôčky z hovädzieho mäsa s jogurtovou omáčkou
Tento recept pochádza z Libanonu, ktorého kuchyňa je úžasná. V Libanone žijú vedľa seba rôzne...
Pikantná nátierka
Recept mám od svojej mamky, ktorý je veľmi jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Podáva...
Dezert Nachos
Tento dezert som chcela vyskúšať už dlho, no spravila som tak až teraz. A vôbec...
Pórkové placičky
Recept je původně čínský, přizpůsobený našim možnostem. Ve většině domácností se jistě rýžové víno nepoužívá,...
Vyprážané syrové guľky bez obaľovania
Máme radi rýchle a chutné syrové večere, základom mi bol môj vlastný recept Vyprážaný syr bez...
Sépiové tagliatelle Frutti Di Mare
Kedze je čas na nič a na bicykel sa nedá íst, v lidli som kúpil sépiové čerstvé...