Vajíčko v tekvicovom prívarku
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 29. novembra 2015
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 29. novembra 2015

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu nastrúhame nahrubo. Na masle urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak dosklovita, pridáme nastrúhanú tekvicu, drvenú rascu a ešte trochu opečieme s cukrom. Podlejeme vývarom a necháme ho úplne odpariť.
-
2
Potom pridáme smotanu a varíme na miernom ohni, pokiaľ sa nezvarí na požadovanú konzistenciu. Dochutíme soľou, korením a nasekaným čerstvým kôprom.
-
3
Podávame so strateným alebo s natvrdo uvareným vajíčkom a čerstvým opečeným chlebom.
Ja budem robit z tekvice hokaido mam ich vela