Vajíčko v tekvicovom prívarku

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 29. novembra 2015
Vajíčko v tekvicovom prívarku
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
250 ml
250 ml
120 g
2 strúčiky
20 g
4 ks
1 čl
1 PL




Postup

  1. 1

    Tekvicu nastrúhame nahrubo. Na masle urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak dosklovita, pridáme nastrúhanú tekvicu, drvenú rascu a ešte trochu opečieme s cukrom. Podlejeme vývarom a necháme ho úplne odpariť.

  2. 2

    Potom pridáme smotanu a varíme na miernom ohni, pokiaľ sa nezvarí na požadovanú konzistenciu. Dochutíme soľou, korením a nasekaným čerstvým kôprom.

  3. 3

    Podávame so strateným alebo s natvrdo uvareným vajíčkom a čerstvým opečeným chlebom.

Diskusia k receptu

antonietta
Je to zaujimavy receot zajtra si ho vyskusam,dnes sme uz poobede.
Ja budem robit z tekvice hokaido mam ich vela
katka78
Tiež možno u nás jedného dňa príde na rad, páči sa mi. Alebo radšej vybehneme ochutnať priamo k p. Hečkovi? Uvidíme :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia