Bačovský rezeň fotorecept

glorfindel - fotkaglorfindel, 6. decembra 2015

Tento recept pochádza z internátneho bufetu/jedálne Družba naštastie na neho nemajú autorské práva a je fakt veľmi dobrý. A slúži ako chutný obed.

3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (alebo bravčové)
3 ks
3 ks údený
 na vyprážanie
Trojobal:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si rezne, naklepeme, aby to neboli hrubé kláty, ale tenšie, pretože z dvoch potom vyčarujeme jeden rezeň. Okoreníme (ja pridávam čierne, červené a grilovacie korenie) a pripravíme všetky ingrediencie.

    Bačovský rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na jeden rezeň rozložíme slaninu, syr (mne sa osvedčila tatranská rolka z lidl) a napoli prekrojené feferónky (množstvo podľa chuti).

    Bačovský rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A navrch položíme druhý plátok mäsa. Spolu ich zopneme špáradlami.

    Bačovský rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si trojobal 1. múka, 2. vajcia s trochou mlieka 3. strúhanka a môžeme obaľovať.

    Bačovský rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A následne vyprážať, ja používam repkový olej a tieto rezne robím prikryté. Hotové rezne môžete podávať podľa chuti (asi najpravdepodobnejšie zemiaky na rôzne spôsoby).

    Bačovský rezeň (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

glorfindel
nemam vš kuchársku ako vy experti a ani sa na neho nehrám :) mne stačí, že mi to chutí a veru chutí :) ... a tiež každý komu som to pripravoval bol spokojný :)
giussa
tie feferonky budu asi dost zablatene ked ich budes krajat na tom poli na polovicu @glorfindel , na to netreba VS kucharsku :D
používateľ nemá avatar
asu
asu
Milý mladý priateľ, potešil si ma receptíkom a pripomenul dávne časy experimentovania, ako uvariť z ničoho chutnú večeru v časoch dávno minulých na vysokoškolskom internáte.........
Máš 5*a ukladám do KK.
radost
@Glorfindel
varecháči ťa takto hádankovo upozorňujú na chybu:
...a napoli prekrojené feferonky...
myslel si:..na polovicu...napoly...prekrojené...
majme radostné pokojné dni predsviatočné..:-)
glorfindel
ahaaa ach ta moja gramatika :D mne to vôbec nezaplo ja som myslel ze sa to tyka mäsa a detailov prípravy napr. ze som ho inak krajal ako sa má alebo zle vyklepávanie rezňov alebo nejakú takú kulinársku chybu :)
altyn
@glorfindel , ja som vedel že na to prídeš, (aj keď s nápoveďou " kamarát na PC"). Ale niesi taký borec ako ten, kto zahlási: " Hádaj koho som priniesol ma návštevu...?" Obvzlášť keď má ta návšteva o 50 kg viac... :-))))
altyn
Písem z MT tak sorry za preklepy, veľké ruky, veď to poznáš... :-)))
altyn
Jááj a zabudol som pochválit recept, uložený!:-)))
peter48
Ja som sa s pojmom bačovský rezeň stretol len v závodnej jedálni a tam to bola jedna z viacerých variánt fašírky, aj keď z tých chutnejších. Toto je niečo úplne iné. Až sa čudujem, že čosi také poznáš zo študentskej jedálne. Aj keď za mojich študentských čias aj na Suvoráku a v univerzitnej jedálni často uvarili lepšie, než by som to dokázal sám, na rozdiel od Charitasu, kde bola väčšina jedál konzumovateľná len so značným sebazaprením.
glorfindel
altyn ja som myslel ze tu su premudreli ludia, ktori sa spoza pc smeju tym co zacinaju s varenim, tak som gramatiku nejak neriesil, ale som tu na vareche novy a vidim ze su tu fajn ludia :) ... a dakujem za vsetky pochvaly
evanaaa
No, nie si jediný, ktorý to robí "napoli", ale asi potrebovali pokrstiť nováčika:) Inak, recept je fajn, ja som doteraz všetko robila so štipľavinou, ale už sa musím krotiť ( ja ani nie - muž) a upustiť od toho ale myslím si, že aj bez tých feferoniek sa to dá jesť:)
používateľ nemá avatar
mb
mb
ked uz tak, blato je na poli, nie napoli :)
dik za recept, vypada chutne...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia