Pizza na plechu fotorecept

glorfindel - fotkaglorfindel, 29. novembra 2015

Recept je kombinácia rôznych receptov z netu, ktoré som si prispôsobil aby to bolo pre mňa čo najjednoduchšie a zároveň aj chutilo. Je to Zobraziť celý popisRecept je kombinácia rôznych receptov z netu, ktoré som si prispôsobil aby to bolo pre mňa čo najjednoduchšie a zároveň aj chutilo. Je to celkom jednoduché a poslúži ako dobrý obed prípadne čo zvýši, to nie Mariši, ale mne na večeru :)

4
porcie
150 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
175 ml
1 ČL
1 PL
1/4 kocky
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Z toho objemu čo som napísal to vyjde na dve veľmi tenké pizze (ja mám na obrázku jednu hrubšiu a druhú som sa snažil čo najtenšiu) Droždie rozpustíme v približne 2dcl vody, pridáme trochu cukoru a necháme postáť cca 10 min. nech sa kvasinky preberú k životu. Zatiaľ si v miske pripravíme zmes múka, soľ a trochu oleja a pridáme do toho už rozpustené droždie. Cesto vymiesime, ja to robím rukami, ktoré si pomúčim aby sa mi na ne nelepilo cesto. Keď je riedke alebo husté upravím to múkou a vodou. Keď máme peknú hrudku necháme v teple prikryté utierku odstáť min. 1 hodinu.

    Pizza na plechu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto sa pekne nafúkne a môžeme ho vytvarovať podľa pekáča alebo na čom to budete piecť. Niekedy sa mi chce s tým baviť a robím ho ultra tenké :D

    Pizza na plechu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozložím na plech, potriem omáčkou (to môže byť kombinácia bezšupkových rozpučených paradajok s pretlakom, kečupom, cesnakom a oliv. olejom alebo hocijaká kombinácia niečo s chuťou paradajok a cesnaku + olivových olej) a môžem na neho ukladať čo mi príde na chuť. Ja napríklad nemusím olivy ale určite odporúčam mozarellu. Navrch je dobre dať oregano a bazalku

    Pizza na plechu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečiem kým nieje hotové :D u mňa to znamená takú polhodinku keďže mám predpotopnú plynovú rúru ale záleží to aj od hrúbky cesta. Ale hlavne že mi výsledok chutí.

    Pizza na plechu (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
plk
plk
Mozno predcasne... lebo este len budem vyskusat (moj potomok ma prave pizzove obdobie)... ale kvoliva jednoduchosti davam plny pocet hviezd.

U nas ale olivy "idu" :-). To Vase (jednoduche - a myslim to v dobrom) cesto stoji za hriech. S akoukolvek "naplnou". Alebo - v tom horsom pripade, t. j. ak by neobstalo- stoji aj za pripadne prijatelne straty :-).
glorfindel
ano cesto je velmi jednoduche co mne maximalne vyhovuje kedze sa len ucim varit a pomohol mi tento pán so svojim receptom


1x stamra
bubaya
No konečne niekto ďalší, čo dáva na pizzu cesnak. Na mňa všetci pozerajú ako na blázna, keď si pýtam cesnak. Všetko oželiem, len paradajky, oregano, cesnak a syr musí byť. Výborný recept na cesto, bez zbytočných prísad a kudrliniek. Hodnotím veľmi kladne ako vysoko jedlé.