Foto: glorfindel
Recept je kombinácia rôznych receptov z netu, ktoré som si prispôsobil aby to bolo pre mňa čo najjednoduchšie a zároveň aj chutilo. Je to Zobraziť celý popisRecept je kombinácia rôznych receptov z netu, ktoré som si prispôsobil aby to bolo pre mňa čo najjednoduchšie a zároveň aj chutilo. Je to celkom jednoduché a poslúži ako dobrý obed prípadne čo zvýši, to nie Mariši, ale mne na večeru :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z toho objemu čo som napísal to vyjde na dve veľmi tenké pizze (ja mám na obrázku jednu hrubšiu a druhú som sa snažil čo najtenšiu) Droždie rozpustíme v približne 2dcl vody, pridáme trochu cukoru a necháme postáť cca 10 min. nech sa kvasinky preberú k životu. Zatiaľ si v miske pripravíme zmes múka, soľ a trochu oleja a pridáme do toho už rozpustené droždie. Cesto vymiesime, ja to robím rukami, ktoré si pomúčim aby sa mi na ne nelepilo cesto. Keď je riedke alebo husté upravím to múkou a vodou. Keď máme peknú hrudku necháme v teple prikryté utierku odstáť min. 1 hodinu.
-
2
Cesto sa pekne nafúkne a môžeme ho vytvarovať podľa pekáča alebo na čom to budete piecť. Niekedy sa mi chce s tým baviť a robím ho ultra tenké :D
-
3
Rozložím na plech, potriem omáčkou (to môže byť kombinácia bezšupkových rozpučených paradajok s pretlakom, kečupom, cesnakom a oliv. olejom alebo hocijaká kombinácia niečo s chuťou paradajok a cesnaku + olivových olej) a môžem na neho ukladať čo mi príde na chuť. Ja napríklad nemusím olivy ale určite odporúčam mozarellu. Navrch je dobre dať oregano a bazalku
-
4
Pečiem kým nieje hotové :D u mňa to znamená takú polhodinku keďže mám predpotopnú plynovú rúru ale záleží to aj od hrúbky cesta. Ale hlavne že mi výsledok chutí.
U nas ale olivy "idu" :-). To Vase (jednoduche - a myslim to v dobrom) cesto stoji za hriech. S akoukolvek "naplnou". Alebo - v tom horsom pripade, t. j. ak by neobstalo- stoji aj za pripadne prijatelne straty :-).