Kuracie štvrte v rímskom hrnci fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 28. novembra 2015

Mal som kopu inej roboty tak som sa rozhodol upiecť kuracie štvrte v Rímskom hrnci nech sa to samé robí aj so koreňovou zeleninou.

4-5
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1100 g
1 ks
1 ks
3 ks
2 ks
1 ks
5 strúčikov
50 g




Postup

  1. 1

    Hrniec som mal asi 20 minút namočený vo vode. Tak a teraz som s ním mohol robiť. Pór som očistil a krájal na kolieska. Dal som to na spodok hrnca.

    Kuracie štvrte v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na pór som dal kuracie štvrte, ktoré som osolil a okorenil čerstvo pomletím korením. Okolo som dal pokrájanú papriku.

    Kuracie štvrte v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na mäso som dal očistenú zeleninu krájanú na hranolky. Ešte som posýpal korením, osolil a na vrch dal plátky masla. podlial som asi 2 dcl vody. Hrniec zavrel druhou polkou vložil do rúry, ktorú som nastavil na 180°C na dve hodiny. Opakujem treba čas a teplotu prispôsobiť vlastnej rúre. teraz som si mohol robiť inú robotu.

    Kuracie štvrte v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po dvoch hodinách bolo všetko pekne upečené. Výhodou v tomto hrnci je, že všetko si zachovalo svoju prirodzenú chuť.

    Kuracie štvrte v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Môžem servírovať ja som si dal aj ryžu k tomu. Je to diétne a na prírodno. Prajem dobrú chuť.

    Kuracie štvrte v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jozka2
Musela to byt velka dobrota a masko makucke.5
mesiar50
Jedlá z jedného hrnca bývajú skvelé.Tvoje jedlo by som rád privítal a pochutil by som si na ňom.
* * * * *
sracz
... vysoko "gramotná" úvaha, bezchybné rozhodnutie, @patroveckypitrs kamarát a chutný výsledok je iba logickým následkom, Tvojej iniciatívy!
janger
Tiez mam rimsky hrniec a velmi malo ho vyuzivam. Tento tvoj recept ma trosku nakopol...Vyborne, iste do makkucka upravene kura. Ja to ale asi necham este chvilku odokryte pod grilom, a to len preto, ze mam strasne rada chrumkavu kuraciu kozticku -:)...
gitka61
Dobry recept ,len jedna pripomienka ,len v dobrom pri pouziti rimskeho hrnca sa nepridava ziadna tekutina.Rimsky hrniec nasaje do seba tekutinu pri namoceni a zaverom by som tiez trochu odokryla a zapiekla.
patroveckypitrs
Ďakujem @janger a @gitka za komentáre. S tým zapečením súhlasím niekto to má rád chrumkavé. S tou vodou a namočením hrnca je teória a prax mi ukázala niečo iné. Podla toho čo v ňom je. Koreňová zelenina je mäkká a zároveň suchá, keď sa nepodleje. To je moja skúsenosť.
pacik
Ja dávam mäso navrch, na zeleninu. Pekne zhnedne aj bez odkrytia veka, ale aj tak si mal skvelý obed :-)
zuzanka1367
Pekný recept, ja tiež využívam hrniec menej ako si zaslúži, mám neglazovaný a keď ho namočím, tak už nepodlievam, možno ak máš glazúru, tak potom treba podliať. Dobre si navaril :)
katka78
Aj mne sa tvoje jedlo veľmi pozdáva, môj rímsky hrniec už má teraz svoju sezónu, fičím s ním hlavne jeseň-zima. Možno príde na rad aj tvoj recept, pre istou ukladám, pamäť má limity a KK zatiaľ nie :-)
kukulienka71
veľa zeleniny s mäsom, to je kombinácia ako stvorená aj pre mňa:-) rímsky hrniec je u manžela, často ho používa a mne len slinky tečú pri pohľade na tie skvelé jedlá z neho:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia