Talianska olivová focaccia

vejik - bez fotkyvejik, 30. novembra 2015
Talianska olivová focaccia
Foto: vejik

Focacciu sme upiekli s priatelom prvy krat, kedze nam na dovolenke v taliansku velmi chutila. Cesto je krasne makkucke a chutne, tak dufam Zobraziť celý popisFocacciu sme upiekli s priatelom prvy krat, kedze nam na dovolenke v taliansku velmi chutila. Cesto je krasne makkucke a chutne, tak dufam ze vdaka tomuto receptu si ju aj vy chutnate tak ako my :-)

6
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
1 ks
250 ml
1 čl
2 čl
3 PL
Navrch:
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najskor si pripravime kvasok. Do pohara vody si nalejeme vlaznu vodu, lyzicku cukru, stipku soli a rozdrobime drozdie. Nechame vzist kvasok. Do misky si dame muku, drozdie, olivovy olej, morsku sol a a zacneme.miesit. Vodu uz dolievat treba nebudem . Cesto bude lepivejsie treba si vsak pomoct tym, ze si do cesta podla.potreby budeme pridavat.muku a olivovy olej. Cesto si ochutname a osolime podla vlastnej chuti Dokladne vymiesime a nechame kysnut na teplom mieste 40minut,.alebo dokial neznasobi svoj objem.

  2. 2

    Po vykysnuti si dame na plech olivovy olej, my sme dali trochu viac, je to na vas ci plech potriete alebo nechate trosku vacsiu vrstvicku oleja. Nato rukami roztlacime foccaciu. Rukami alebo vareskou spravime do nej diery. Nasledne natrieme nanu olej ktory sme si.zriedili len s troskou vody . Vrch este jemne posolime a Do dier si dame olivy. Nechame podkysnut prikryte utierkou pol hodinu.

    Talianska olivová focaccia - obrázok 2
  3. 3

    Foccaciu pecieme pri 220stupnoch 20minut , treba sledovat. Po vybrati z rury foccaciu potrieme olivovym olejom, nesetrime,.k.zaveru mozme poliat. Do cesta to vsiakne a foccacia bude tak vlacna a makkucka :-) dobru chut! :-)

    Talianska olivová focaccia - obrázok 3

Diskusia k receptu

slavkabis
5* isto vyskúšam, ale prečo sa dáva do kvásku soľ??? pokiaľ viem, droždie sa nemusí so soľou...
1x anilah
myalab
Taliansku chlebovu placku som tento rok pripravovala velakrat, ale trochu inak. Okrem oliv som pridavala aj scherry rajciny, timian a podla chuti posypala som aj parmezanom. Chuti skvelo. Zaklad je olivovy olej.
danculikh
este doobeda som ju upiekla, vyzera krasne :) a uz sa tesim, ako ju vecer predstavim manzelovi a mojmu otcovi :)
vejik
Super,.som.rada.ze ste piekli, potom sem pridajte foto ako sa vam podarila :-) :-). A slavkabis, ja to mam tak.vo zvyku ale ano,.do kvasku staci len.cukor :-) a foccacia.sa da robit na vela sposobov veru a je velmi.chutna :-);)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia