Syrová omáčka s koreňovou zeleninou fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Tuto omáčku robievam k uvarenému mäsu z polievky.Ak keď je menej kvalitné mäso dá sa jesť s omáčkou. Ja som teraz varil vývar z Zobraziť celý popisTuto omáčku robievam k uvarenému mäsu z polievky.Ak keď je menej kvalitné mäso dá sa jesť s omáčkou. Ja som teraz varil vývar z pliecka, tak som omáčku použil k nemu. Je to pomerne rýchlo uvarené.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu očistím a nakrájam na drobno. Do hrnca dám olej a na ňom opražím cibuľu do hnedastej farby.
-
2
Zatiaľ si pripravím ostatne suroviny. Cesnak rozpučím a posekám. Syrčeky odbalím 6 kúskov.
-
3
Štyri kusy mrkvy, jeden petržlen a štvrť zeleru z polievky si pripravím.
-
4
Pokrájam zeleninu na drobno, aby sa mi potom dala mixovať.
-
5
Cibuľa začala hnednúť tak som do hrnca pridal múku a chvíľu popražil. Na to som dal maslo. Keď sa maslo roztopilo a začalo škvariť pridal som cesnak. Chvíľu popražil nech zavonia.
-
6
Teraz som pridal zeleninu nechal nech sa chvíľu podusí.
-
7
Na to som nalial pripravený vývar z polievky a pridal horčicu.
-
8
Nechal som to rozvariť a dal syrčeky. Tie sa varom za chvíľu roztopia. Potom som dal hrniec preč zo sporáka a všetko rozmixoval.
-
9
Po rozmixovaní som dal hrniec znovu na sporák. Počkal nech sa omáčka rozvarí a vlial som do nej smotanu. Nechal znovu rozvariť a dal preč zo sporáka.
-
10
Máme hotovú omáčku. Servíroval som varené zemiaky a mäso s polievky. Takže želám dobrú chuť. Tato omáčka je do pol hodiny hotová a používam ju k rôznemu varenému mäsu.
Diskusia k receptu