Inovecká krkovička fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 6. decembra 2015 12:50
Ďalšie recepty »

Je to na spôsob diviny. Kedže nebola lesná divina, tak som požil divinu z chlieva.

10-12
porcií
45 min
príprava
200 min
na 180 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Večer pred varením som brusnice dal do misky.

    Inovecká krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zalial som ich vínom a pridal do nich borievky. Nádobu som uzavrel alobalom a dal do chladničky.

    Inovecká krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Začal som, že brusnice som dal do sitka nad nádobu odtiecť z vina. Víno použijem ešte pri pečení. Kapustu tak isto som dal do druhého sitka a v ňom postláčal nech je suchá. Vodu z kapusty použijem pri pečení. Mäso som umyl a osušil potom dal na veľkú tácku na ktorej ho budem pripravovať. Z jednej strany mäsa som dlhým nožom narezal kapsu. Vrchnú časť mäsa som soľ prstami natrel poriadne, čiže som mu urobil thajskú masáž. Mäso nechal postať aspoň 15 minút nech soľ prejde do neho.

    Inovecká krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Brusnice a kapustu zo sitka dal do jednej misy.

    Inovecká krkovička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K nim pridal hladkú muku a premiešal. Muka to pri pečeni stiahne ešte vodu a spojí spolu kapustu a brusnice spolu.

    Inovecká krkovička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Otvor na mäse som si prichytil cvernou a natlačil do neho všetku kapustu s brusnicami. Pri tlačení mi to robilo takúto bielu penu. To ta muka. Potom som otvor zavrel a zošil poriadne niťou, nech to počas pečenia pevne drží.

    Inovecká krkovička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz som mäso znovu očistil od kapusty a brusníc. Znovu ho trochu posolil.

    Inovecká krkovička (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mäso preložil do pekáča a naukladal naň cesnak krájaný na plátky. Posypal celou rascou a trochou majoránu a na vrch dal rozmarín. Podlial vývarom. Na pekáč položil druhu polku z neho a dal do rúry. Rúru najskôr zapol na 220°C po dobu pol hodiny a potom prepol na 160°C. Po hodine a pol som podlial mäso zvyškom vína z brusníc. Po troch hodinách som vrch pekáča dal preč a podlial vodou z kapusty. No teraz som dal pekáč bez vrchnáka do rúry a rúru zapol na 200°C nech sa to pripečie. Sledoval som to a často polieval výpekom to aby mäso neostalo suché.

    Inovecká krkovička (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tu je výsledok po 3,5 hodinovom pečení. Je to pekne upečené a voňavé. Nechal som to hodinu postať nech trochu mäso stuhne. Bolo mäkké a šťavnaté.

    Inovecká krkovička (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Takto vyzerá mäso v reze. No aj po hodine sa veru zle krájalo čo bolo mäkké. Musel som nôž poriadne naostriť a len zľahka krájať, aby sa to nerozpadlo. Ak si to uvarite tak zažijete tu ohromnú chuť a vôňu.

    Inovecká krkovička (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Uvaril som k tomu zemiakovú kašu ta sa mi k tomu najviac hodila. Takže želám dobrú chuť.

    Inovecká krkovička (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist