Foto: jenny4
Odkedy mi zistili laktózovú intoleranciu, snívala som o tiramisu. Takže keď Tesco začalo predávať bezlaktózové mascarpone, nebolo o čom :)
porcie
príprava
Postup
-
1
Uvaríme si silnú čiernu kávu. Na 2 dl vody dáme 4 čajové lyžičky kávy. Kávu zalejeme v hlbokom tanieri, skôr nám vychladne a lepšie sa s ňou pracuje. Pridáme 1,5 polievkovej lyžice práškového cukru. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kávy pridáme 0,5 čajovej lyžičky rumovej arómy.
-
2
V miske si zmiešame preosiaty práškový cukor so žĺtkami. Keď máme hustú, kompaktnú hmotu, pridáme mascarpone a vymiešame. Pomocou dvoch vidličiek otočíme niekoľkokrát každú piškótu v káve a vyberieme. Nenechajte piškóty príliš dlho v tekutine, inak budú rozmočené. Ja som použila formu na biskupský chlebíček. Na spodok som uložila namočené piškóty. Potrela som ich polovicou krému. Znova som dala namočené piškóty a na vrch druhú polovicu krému.
-
3
Vrch posypeme kakaom a uložíme na noc do chladničky.
Diskusia k receptu