Fúkané orechové pečivo

zlota1 - bez fotkyzlota1, 29. novembra 2015
Fúkané orechové pečivo
Foto: zlota1
60-80
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 150 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
500 g
1/2 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ingrediencie zmiešame v mise,ide to pomerne ťažko,ale vysledok stojí za to.Keby bolo cesto veľmi suché pridajte po lyžičkách trošku čistej vody na zvláčnenie cesta,bude sa Vám lepšie pracovať,a aj cesto sa lepšie nafúkne.Malé množstvá cesta roztlačíme do formičiek,ja nemám rožkové formičky,tak som dala do iných,aj také sa zjedia,nevadí nám to.Rúru predhriať na 150 st.a pečieme doružova.Pečivo najskôr nafúkne a potom sa pekne dopečú doružova.Ešte teplé vyklopíme z formičiek,necháme vychladnúť a konce omáčame v roztopenej čokoláde,nariedenej tukom v obvyklom pomere.Formičky netreba vymazávať,pečivo sa pekne dá vyklopiť,nelepí sa.Dobrú chuť.

    Fúkané orechové pečivo - obrázok 1

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Toto je zabudnutý recept mojej mladosti, fúkané rožky. Vďaka za pridanie. Dúfam, že mám v pivnici ešte formičky. Nebudú rožky, budú labky, ale to je jedno.
Vyzeraju uzasne a tiez ich babka robievala.Mam dve otazocky. Musi tam ist tolko cukru? Mozem to dat vsetko do mixera a tak to zmiesat dokopy? Dakujem.
Martinat kludne dajte do mixera,aj ja davam miesit do robota,a cukru ano bohuzial tam musi ist tolko,on sa roztopi a vytvori tu strukturu aby to nesplaslo,tiez som myslela,ze nemusi,a mylila som sa)))

peto55 kludne,ja som dala 200g lieskovych a 50 vlasskych,lebo viac som nemala a vobec to nevadi..

Pridaj komentár k receptu: