Foto: gordonko
recept je ,,potiahnutý,, od JERICA ... , tieto knedle sú chutnejšie a vraj Zobraziť celý popisrecept je ,,potiahnutý,, od JERICA ... , tieto knedle sú chutnejšie a vraj dietnejšie , preto sme ich dnes robili k ,,slovenskému trojboju,, krkovička , kapusta a knedle
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
potrebné suroviny
-
2
staršie rožky si nakrájame na kostičky .... asi 1 x 1 cm
-
3
do mysy si nalejeme 2 dcl oleja , 2 dcl mlieka , 2 dcl hrubej múky
-
4
pridáme 4 vajíčka , nasekanú petržlenovú vnať , soľ a premiešame
-
5
do zmesy prisypeme pokrájané rožky a premiešame
-
6
zmes odoberieme a vložíme do mickroténového sáčika ,vytvarujeme menšie knedle , sáčiky uzavrieme
-
7
knedle necháme 30 minut odležať a potom ich vložíme do vriacej vody , pochvilke som urobil špaidlou zopár dierok do sáčika
-
8
knedlu po 15 minutách varenia obrátime a varíme ďalších 15 minut , hotovú potrieme olejon ..... krájať sa dá aj cvernou .... vraj sú tieto knedle chutnejší na druhý deň - uvidíme zajtra
-
9
DOBRÚ CHUŤ
* * * * *
www.dekoria.sk/offer/group/252/-Servitkove-sady-...
a sú súčasťou sady s obrusmi v obchodoch (len tie už sú zo zmesových materiálov),ľanové a damaškové už nevidíš.