Bravčová krkovička pripravená s kyslou kapustou trocha inak. Je to môj recept, ktorý je v našej rodine celkom obľúbený.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si marinádu z oleja, korenín , soli a cesnaku. Krkovičku vykostíme , rozkrájame na rezne , rozklepeme , osolíme a vložíme do marinády. Uložíme na 24 hodín do chladu.
- 2
Na druhý deň si pripravíme kyslú kapustu s karamelom nasledovne : Do hrnca dáme olej a cukor. Cukor necháme skaramelizovať, potom pridáme roztlačený cesnak a nakrájanú kyslú kapustu. Podľa potreby podlejeme vodou, osolíme a necháme dusiť do mäka.
- 3
Odležanú krkovičku prudko opečieme na masti , alebo na oleji a rezne poukladáme do pekáča. Na každý rezeň navrstvíme kapustu, zalejeme šľahačkovou smotanou, pekáč prikryjeme a dáme do rúry zapiecť asi na 20 - 25 minút, kým nie je mäso mäkké. Nakoniec každý rezeň posypeme na kocky nakrájanou a upraženou slaninku a cibuľkou. Mäso podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu