Bravčová krkovička s kyslou kapustou

locherova - bez fotkylocherova, 1. decembra 2015

Bravčová krkovička pripravená s kyslou kapustou trocha inak. Je to môj recept, ktorý je v našej rodine celkom obľúbený.

6
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
Marináda:
0,2 l
3 strúčiky
Karamel:
2 PL
5 PL
2 strúčiky
500 g
250 ml
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu z oleja, korenín , soli a cesnaku. Krkovičku vykostíme , rozkrájame na rezne , rozklepeme , osolíme a vložíme do marinády. Uložíme na 24 hodín do chladu.

  2. 2

    Na druhý deň si pripravíme kyslú kapustu s karamelom nasledovne : Do hrnca dáme olej a cukor. Cukor necháme skaramelizovať, potom pridáme roztlačený cesnak a nakrájanú kyslú kapustu. Podľa potreby podlejeme vodou, osolíme a necháme dusiť do mäka.

  3. 3

    Odležanú krkovičku prudko opečieme na masti , alebo na oleji a rezne poukladáme do pekáča. Na každý rezeň navrstvíme kapustu, zalejeme šľahačkovou smotanou, pekáč prikryjeme a dáme do rúry zapiecť asi na 20 - 25 minút, kým nie je mäso mäkké. Nakoniec každý rezeň posypeme na kocky nakrájanou a upraženou slaninku a cibuľkou. Mäso podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Vyzera to velmi chutne spravene,len skoda,ze nie je foto.5
Robím podobne, ale bez marinády. Je to mňamka.
veľmi zaujímavý recept. Páči sa mi, len bez provensálskych byliniek. Ukladám na vyskúšanie.