Bravčová krkovička s kyslou kapustou

locherova - bez fotkylocherova, 1. decembra 2015

Bravčová krkovička pripravená s kyslou kapustou trocha inak. Je to môj recept, ktorý je v našej rodine celkom obľúbený.

6
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
Marináda:
0,2 l
3 strúčiky
Karamel:
2 PL
5 PL
2 strúčiky
500 g
250 ml
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu z oleja, korenín , soli a cesnaku. Krkovičku vykostíme , rozkrájame na rezne , rozklepeme , osolíme a vložíme do marinády. Uložíme na 24 hodín do chladu.

  2. 2

    Na druhý deň si pripravíme kyslú kapustu s karamelom nasledovne : Do hrnca dáme olej a cukor. Cukor necháme skaramelizovať, potom pridáme roztlačený cesnak a nakrájanú kyslú kapustu. Podľa potreby podlejeme vodou, osolíme a necháme dusiť do mäka.

  3. 3

    Odležanú krkovičku prudko opečieme na masti , alebo na oleji a rezne poukladáme do pekáča. Na každý rezeň navrstvíme kapustu, zalejeme šľahačkovou smotanou, pekáč prikryjeme a dáme do rúry zapiecť asi na 20 - 25 minút, kým nie je mäso mäkké. Nakoniec každý rezeň posypeme na kocky nakrájanou a upraženou slaninku a cibuľkou. Mäso podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: