Kvašničkový prívarok s volským okom a varenými zemiakmi
Pri nedeľnej prechádzke sme na lúke nazbierali šťaveľové listy, po našom "kvašničky". Možno sa mnohí...
Hannoverská roláda s ružičkovým kelom
Profesia ma nadlho zaviala do nemeckých končín a ja som tak mohol objaviť úžasné vlastnosti tamojšej gastronómie...
Ostro-kyslá čo dom dal
Asi poznáte ten pocit, keď dostanete chuť na niečo a to niečo si chcete aj uvariť....
Ostrá jogurtová křídla
Chvíli jsem tady nebyla, na vaření jsem neměla čas, ani náladu. Umřela mi mamka....
Pečené kuracie stehná na panvici s bielym vínom
Dnešný nedeľný obed z kuracích stehien vrchných. úplne obyčajný jednoduchý obed.
Pliešovskie pečenie krumplíke
Toto jednoduché a veľmi obľúbené jedlo sme si dávali najmä v zime, keď bola aj domáca...
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...
Kuracia pečeň podľa Katky
Tento recept som získal od mojej známej. Takto pečeň upravená ziska veľmi lahodnú chuť. Často...
Slivková bublanina
Dnes som varila plnenú papriku. Bola som si v komore vziať paradajkový pretlak. Všimla...
Čontoška, polievka z kostí spod šibenice
Pani Mgr. Lenka Fedorová z redakcie www. košice24. sk ma, ako Košičana pamätníka, poprosila...
Pečeňové strapačky so strúhaným zemiakom
Chuť dobrej polievky určite zvýrazní i vhodne volená a pripravená „závarka“. Obidvaja moji vzácni predkovia „po...
Morčacie stehno horné plnené
Bol som u známeho na oslave. Mal tam jahňacinu a morčacinu oboje boli rolované a plnené...
Gerheň
Náhrada chleba Gerheň alebo maľ – v pekáči upečená kukuričná kaša, sa pokrájaná na kúsky jedla ako pečivo. Na južnom...
Salát z hlávkového zelí
Tak jsem slíbil přidat ten salát jaký jsme dělali v Čínské restauraci ve Vodičkově ulici v Praze....
Kuřecí játra, hlíva ústřičná jako guláš
Tak jsem přesně nevěděl jak to nazvat. Je to guláš a není to guláš, je...
Praženica s medovkou prstienkovitou
Ďakujúc dobre zásobovaným veľkoobchodom, môžeme si na praženici s rôznymi druhmi čerstvých húb, pochutnať aj...
Zapečená kaša
Ráno som som spravil Marinované kuracie rezníky a k ním Petrovú kašu. Bolo toho dosť a...
Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi
Ostala mi bravčová krkovička surová aj údená. Tak isto som potreboval minúť šampiňóny. Pripravil...
Špargľová polievka
Vedeli ste, že za 1 ČSSR sme boli najväčším pestovateľom špargle v Európe? Potom však prišiel...
Sous-Vide prsia z holuba
Otec ma obdaroval mladými holubmi, tak sem pridávam recept na domácu úpravu sous- vide. Výsledok bol viac ako...
Krém karamel - Крем карамел
Je to bulharská verzia "Creme brulee", o niečo jednoduchšia a úspornejšia na čas. Príprava mi...
Škvarkové ríteše
Nitriansky jedálny lístok vždy patril medzi najbohatšie; nielen vďaka úrodnej zemi a pestrosti jej plodov. V jednom kotle sa tu totiž miešali rýdzo slovenské...
Ekmek / Tortilla / Chlieb
. alebo dürüm, či tortilla :-) Inšpiráciu mám z internetu, len som urobila zopár...
Čínsky kapustový šalát
Neúspešne pátram po recepte na kapustový šalát, ktorý podávajú v čínskej reštaurácii. Najviac sa mi...
Granatiersky pochod
Recept mám od mojej maminky a keďže som ho veľmi dlho nerobila, dnes som si veru...
Bryndzové rožky
Blíži sa máj a s ním aj predaj májovej bryndze. Na stránke Kauflandu som našla aktuálny...
Bryndzové lodičky
Zemiaky predvaríme v šupke. Nie uplne ich treba uvariť ale tak na 3/4. Očistíme a...