Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou
Foto: skatulka
Odkedy som ich vyskúšala pripraviť, stali sa tieto cestoviny jedny z mojich najobľúbenejších. Jednoduchosť surovín a vynikajúca chuť.
4-5
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V osolenej vode uvaríme cestoviny. Vodu z cestovín nevylievajte, budeme ju potrebovať.
- 2
Na panvici rozpustíme 2 PL masla. Pridáme čerstvé mleté korenie a orestujeme max. pol minúty.
- 3
Pridáme za veľkú naberačku vody z cestovín. Následne pridáme cestoviny a zvyšné maslo. Teplotu znížime na minimum a pridáme Grana Padano (alebo parmezán) a pecorino. Necháme rozpustiť a pridáme rukolu. Možeme ešte mierne dosoliť.
- 4
Podávame posypané postrúhanou citrónovou kôrou, môžeme pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy.
Tiež so syrom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prave peprem by se zde nemelo setrit, nejlepe je ho pouzit ne mlety, ale jen tluceny, treba palickou na maso.
Ďakujem za doplnenie. Áno, čierne korenie je určite lepšie použiť čerstvo namleté.