Pšeničný chlieb
Pšeničný chlieb

Pšeničný chlieb

moznodobremoznozle - fotkamoznodobremoznozle, 13. novembra 2018

Jednoduchy domaci chlieb

5
porcií
120 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Videopostup

Suroviny

3 hrnčeky
1,5 hrnčeka
1 bal.
1,5 ČL
1,5 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do múky urobíme jamku. Vsypeme sušené droždie a zalejeme vlažnou vodou. Necháme pracovať 1 hodinu. Potom vymiešame cesto. Podľa potreby pridáme muku alebo vodu. Necháme kysnúť hodinu a pol.

  2. 2

    Predohrejeme rúru na 200 °C. Vytvarujeme si chlieb. Do pekáča dáme papier na pečenie, naň položíme chlieb, ktorý môžeme ozdobiť ľubovoľne. Zakrytý chlieb vložíme do rúry a pečieme 30 minút. Potom odokryjeme a pečieme ešte cca 20 minút do zlatista.

  3. 3

    Upečený chlieb položíme na mriežkovú podložku.

    Pšeničný chlieb - obrázok 3

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: