Pšeničný chlieb
Jednoduchy domaci chlieb
5
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
50-60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Foto: moznodobremoznozle
Postup
-
1
Do múky urobíme jamku. Vsypeme sušené droždie a zalejeme vlažnou vodou. Necháme pracovať 1 hodinu. Potom vymiešame cesto. Podľa potreby pridáme muku alebo vodu. Necháme kysnúť hodinu a pol.
- 2
Predohrejeme rúru na 200 °C. Vytvarujeme si chlieb. Do pekáča dáme papier na pečenie, naň položíme chlieb, ktorý môžeme ozdobiť ľubovoľne. Zakrytý chlieb vložíme do rúry a pečieme 30 minút. Potom odokryjeme a pečieme ešte cca 20 minút do zlatista.
- 3
Upečený chlieb položíme na mriežkovú podložku.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu