Zeleninová čalamáda
Zeleninová čalamáda

Čalamáda fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 17. novembra 2018
Čalamáda (fotorecept)
Foto: gordonko

Recept na čalamádu mám od kamošky Evky z Rožňavy... Je výborná a skvele nám chutí. Jedinou Zobraziť celý popisRecept na čalamádu mám od kamošky Evky z Rožňavy... Je výborná a skvele nám chutí. Jedinou nevýhodou je, že sa rýchlo míňa.

Suroviny

4 kg
2 kg
2 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 liter
2 bal.
1 PL (konzervant)




Postup

  1. 1

    Najprv si prelejeme ocot do misky a rozmiešame v ňom 2 balenia DEKA, potom si odvážime potrebné suroviny a očistíme si ich.

    Čalamáda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kapustu, cibuľu, šalátovú uhorku a papriku nastrúhame na takomto "rajbliku", mrkvu nastrúhame na klasickom strúhadle.

    Čalamáda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nastrúhané suroviny dáme do hrnca alebo detskej vaničky a premiešame.

    Čalamáda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prisypeme 1 kg cukru, 1 pol. lyžicu pyrosiričitanu a cez sitko prilejeme ocot ( to pre tých, čo nechcú mať tie malé guličky z DEKA ) Všetko dobre premiešame.

    Čalamáda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hrniec zakryjeme a necháme "užrať" minimálne cez noc.

    Čalamáda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ráno preložíme do dvoch kýblikov, zalejeme tekutinou čo nám ostane v hrnci a kýbliky uzavrieme. DOBRÚ CHUŤ

    Čalamáda (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

45678
Výborná Čalamáda,súhlasím @Gordonko ,robím ju rovnako celé roky,vždy dupla dávku.Sikovnu pomocnicku máš:-))
evanaaa
Čalamádu som robila len raz, ale presne z týchto surovín, len som pridala aj štipľavé papričky, vtedy sme ešte mohli aj pikantné jesť, len nič som nevážila, tam ani netreba, robila som od oka a bola výborná. Aha, a pyrosiričitan som nedávala, asi som o ňom ani nevedela.
ada13
Nesterilizujete? A koľko môže by uzavretá v tých vedierkach neposkodena?
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@ada13 (4.11.2020 18:44)

To by aj mňa zaujímalo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia