Krehký jablkovo-tvarohový mrežovník fotorecept
Foto: izabella929
Náš víkendový koláč.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
|
|
1 bal. |
|
180 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
2 PL pochúťková |
|
Jablková plnka: | |
1,5 kg (nakrájané na kocky) |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
1 KL |
|
Tvarohová plnka: | |
600 g |
|
2 PL |
|
1 bal |
|
3 PL pochúťková |
|
z 1 citróna |
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila jablká, ošúpala, vyčistila od jadrovníkov a nakrájala na malé kocky, vložila som do rajnice, pridala cukor a nechala chvíľu variť. Malinový puding som zmiešala s vodou, pridala k jablkám a zahustila. Napokon som pridala škoricu a plnku nechala vychladiť.
-
2
Hladkú múku som preosiala, pridala som k nej soľ, prášok do pečiva, cukor a maslo.
-
3
Všetko spolu som zmrvila...
-
4
..pridala som vajcia a smotanu a všetko som zmiesila.
-
5
Vypracovala som nelepivé cesto a rozdelila na 2 časti a nechala som ho 1 hodinu odpočívať.
-
6
Kým cesto odpočívalo, pripravila som si tvarohovú plnku. Tvaroh som mala hrudkovitý, pridala som cukor a dobre premiešala. Pridala som smotanu a Zlatý klas, všetko premiešala. Napokon som nastrúhala citrónovú kôru.
-
7
Priamo na papieri na pečenie som cesto rozvaľkala. Vôbec ho netreba podsýpať, pracuje sa s ním dobre. Vložila som ho do plechu (27x37 cm) aj s papierom.
-
8
A začala som ukladať plnky striedavo, jablkovú a tvarohovú na šikmo.
-
9
Všetka plnka uložená.
-
10
A z druhej polovice cesta som vytvorila mriežku.
-
11
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 40 min. Upečený koláč som nechala chladiť na mriežke. Musí úplne vychladnúť, nesmie sa krájať skôr, lebo cesto je krehké a bude sa lámať.
-
12
Už vychladnutý koláč som krájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu