prazdny

Lokše s karamelizovanými gaštanmi a gaštanovou penou

Dezerty

Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku, ...

prazdny

Ruské vajíčka po našom

Šaláty

Dovolil som si poprosiť Vás o radu na zálievku ruských vajíčok a Vy ste ma vo „svrabe”...

prazdny

Zemiakové krokety s pohánkovou múkou

Bezmäsité jedlá

Krokety pečené v rúre nielen pre bezlepkáčov. Výborná príloha k rôznym omáčkam, alebo k pečenému...

prazdny

V rúre pečená fašírka so zemiakovou omáčkou

Bravčové mäso

omáčka zo zemiakov s mletým mäsom v rúre

prazdny

Džadky z vachtárne dedka Tatuša

Hlavné jedlá

Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...

prazdny

Jansenove pokušenie s talianskym nádychom

Hlavné jedlá

Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...

prazdny

Živánska na grile

Bravčové mäso

Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.

prazdny

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom

Bravčové mäso

Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...

prazdny

Trinxat

Bravčové mäso

Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).

prazdny

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti

Hlavné jedlá

Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

prazdny

Bieda

Bravčové mäso

Mate radi biedu? Ja áno, aspoň tú kopaničiarsku. Už roky som to nemal, úplne...

prazdny

Zemiakové mini placky s figovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná...

prazdny

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska

Národné jedlá EÚ

Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

prazdny

Domáce lokše

Bezmäsité jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme. Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na najmenšom struháku.

prazdny

Irish stew - národné jedlo Írska

Národné jedlá EÚ

V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...

prazdny

Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou

Cestoviny

Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...

prazdny

Lepenice

Bravčové mäso

Velká dobrota a když se dělá poctivě a s láskou, to je pak něco! Z uvedených...

prazdny

Kulajda - národné jedlo Česka

Národné jedlá EÚ

Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...

prazdny

Tuniakovo-zemiakový šalát

Šaláty

Osviežujúci, chutný šalát s jogurtom a čerstvým kôprom :-)

prazdny

Pastiersky koláč so šošovicou

Bezmäsité jedlá

Originál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z...

prazdny

Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta

Cestoviny

V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu...

prazdny

Podlesníky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

prazdny

Mulgipuder – národné jedlo Estónska

Národné jedlá EÚ

Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...

prazdny

Pečené zemiaky so slaninkou

Večera

Recept ma oslovil, objavila som ho v kalendári na tento rok.

prazdny

Zemiakový šalát - recept pre začiatočníkov

Bezmäsité jedlá

Zemiakový šalát patrí už tradične k sviatkom a aby nebol následne dôvodom problémov s trávením, po...

prazdny

Horčicové kura na rascových zemiakoch

Kuracie mäso

Velmi dobrý obed alebo večera z jedného plechu. Kura v skvelej horčicovo-jogurtovej marináde pečené na rascových...

prazdny

Tuňák s grilovanou zeleninou a pečené brambory

Hlavné jedlá

Porce tuňáka osušíme ubrouskem, potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme 30 minut odležet.

prazdny

Zemiakovo-rukolové košíčky

Bezmäsité jedlá

Takéto košíčky si viem predstaviť pokojne aj na veľkonočný stôl. Môžete ich vyskúšať urobiť aj ako...

prazdny

Křehký makový závin z bramborového těsta

Koláče

Suroviny na náplň uvaříme a necháme vychladnout.

prazdny

Zapečený květák s mozzarellou

Hlavné jedlá

Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme, poklademe do máslem vymazaného pekáčku, mezi květák dáme kusy...

prazdny

Bryndzová pochúťka

Cestoviny

Je to rýchlo urobený obed alebo večera. Začínajú práce na záhradkách, tak možno príde vhod....

prazdny

Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom

Hlavné jedlá

Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový...

prazdny

Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi

Bravčové mäso

Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...

prazdny

Poğaça/Poača zemiakové

Bezmäsité jedlá

Slané pečivo plnené zmesou z osmažených strúhaných zemiakov :-)

prazdny

Tyrolské brambory

Bravčové mäso

Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, ...