Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)
Foto: Saymona
Toto je môj recept na ohnivé mäso s plackou tak ako chutí nám.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
130 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme nasekaný cesnak a nakrájané mäso. Opražíme a keď je mäso zatiahnuté, pridáme mletú papriku, krátko orestujeme a podlejeme horúcou vodou. Pridáme všetky koreniny podľa chuti, kto má rád kyslejšie, môže pridať aj vodu z uhoriek. Varíme na miernom ohni do zmäknutia, priebežne podľa potreby podlievame vodou. Dochutíme.
- 2
Očistené zemiaky rozmixujeme spolu s nakrájaným cesnakom a cibuľou. Pridáme soľ, korenie, papriku, majoránku, rascu, vajcia a múku podľa potreby. Z cesta vyprážame placky na masti do chrumkava z oboch strán. Podávame s hotovým bravčovým mäsom so šťavou.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem pekne. Taniere ostali prazdne