Bravčové mäso
Bravčové mäso

Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)

saymona - fotkasaymona, 22. mája 2020
Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)
Foto: Saymona

Toto je môj recept na ohnivé mäso s plackou tak ako chutí nám.

4
porcie
10 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
1-2 ks
1-2 ks
2-3 ks
2-3 PL
1-2 PL
Zemiakové placky:
4 ks
1 ks
2-3 ks
2 Ks




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme nasekaný cesnak a nakrájané mäso. Opražíme a keď je mäso zatiahnuté, pridáme mletú papriku, krátko orestujeme a podlejeme horúcou vodou. Pridáme všetky koreniny podľa chuti, kto má rád kyslejšie, môže pridať aj vodu z uhoriek. Varíme na miernom ohni do zmäknutia, priebežne podľa potreby podlievame vodou. Dochutíme.

  2. 2

    Očistené zemiaky rozmixujeme spolu s nakrájaným cesnakom a cibuľou. Pridáme soľ, korenie, papriku, majoránku, rascu, vajcia a múku podľa potreby. Z cesta vyprážame placky na masti do chrumkava z oboch strán. Podávame s hotovým bravčovým mäsom so šťavou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia