Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)

Foto: Saymona
Toto je môj recept na ohnivé mäso s plackou tak ako chutí nám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
1-2 ks |
|
1-2 ks |
|
2-3 ks |
|
2-3 PL |
|
1-2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemiakové placky: | |
4 ks |
|
1 ks |
|
2-3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 Ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme nasekaný cesnak a nakrájané mäso. Opražíme a keď je mäso zatiahnuté, pridáme mletú papriku, krátko orestujeme a podlejeme horúcou vodou. Pridáme všetky koreniny podľa chuti, kto má rád kyslejšie, môže pridať aj vodu z uhoriek. Varíme na miernom ohni do zmäknutia, priebežne podľa potreby podlievame vodou. Dochutíme.
- 2
Očistené zemiaky rozmixujeme spolu s nakrájaným cesnakom a cibuľou. Pridáme soľ, korenie, papriku, majoránku, rascu, vajcia a múku podľa potreby. Z cesta vyprážame placky na masti do chrumkava z oboch strán. Podávame s hotovým bravčovým mäsom so šťavou.
Tiež bravčové mäso:
Ďalšie recepty:
- 2
Dakujem pekne. Taniere ostali prazdne