Na toto jedlo som sa ako dieťa vždy tešila. Myslím, že je to vhodný tip na obed či večeru. Takéto pripravovali naše staré mamy.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
5-6 ks väčšie |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
Navrch: | |
250-300 g |
|
100-150 g čerstvé rozpustené |
|
podľa chuti |
|
1 ks väčšia |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, postrúhame na strúhadle, pridáme soľ a toľko múky, aby po premiešaní vzniklo polotuhé cesto.
-
2
Haluškové cesto by nemalo byť riedke.
-
3
Vodu v dostatočne veľkom hrnci osolíme, pridáme konce zemiakov, ktoré sa už nedali postrúhať, povaríme. Následne do vriacej vody hádžeme cez haluškár cesto. Halušky scedíme a necháme odkvapkať.
-
4
Halušky dáme do misy, rozmrvíme na ne tvaroh. Maslo rozpustíme pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita.
-
5
Halušky osolíme podľa svojej chuti, pridáme pripravené maslo, premiešame. Podávame posypané nasekanou čerstvou pažítkou (nemusí byť). Dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu