Foto: olinecka
Na toto jedlo som sa ako dieťa vždy tešila. Myslím, že je to vhodný tip na obed či večeru. Takéto pripravovali naše staré mamy. Zobraziť celý popisNa toto jedlo som sa ako dieťa vždy tešila. Myslím, že je to vhodný tip na obed či večeru. Takéto pripravovali naše staré mamy.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
5-6 ks väčšie |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
Navrch: | |
250-300 g |
|
100-150 g čerstvé rozpustené |
|
podľa chuti |
|
1 ks väčšia |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, postrúhame na strúhadle, pridáme soľ a toľko múky, aby po premiešaní vzniklo polotuhé cesto.
-
2
Haluškové cesto by nemalo byť riedke.
-
3
Vodu v dostatočne veľkom hrnci osolíme, pridáme konce zemiakov, ktoré sa už nedali postrúhať, povaríme. Následne do vriacej vody hádžeme cez haluškár cesto. Halušky scedíme a necháme odkvapkať.
-
4
Halušky dáme do misy, rozmrvíme na ne tvaroh. Maslo rozpustíme pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita.
-
5
Halušky osolíme podľa svojej chuti, pridáme pripravené maslo, premiešame. Podávame posypané nasekanou čerstvou pažítkou (nemusí byť). Dobrú chuť.
varecha.pravda.sk/recepty/halusky-nasej-mamy-fotorecept/7...
maslom sa polievali už na taniery a nezamýchalo sa do halušiek