Zemiaková knedľa bez lepku
Foto: novalim
Zemiaková knedľa bez lepku je výbornou prílohou k tradičným jedlám, ako napríklad vepřo-knedlo-zelo. Chutiť vám bude aj s rôznymi druhmi mäsa na šťave. Zobraziť celý popisZemiaková knedľa bez lepku je výbornou prílohou k tradičným jedlám, ako napríklad vepřo-knedlo-zelo. Chutiť vám bude aj s rôznymi druhmi mäsa na šťave. Určite si ju obľúbite, je to predsa len čosi iné ako parená knedľa a vďaka zemiakom aj dobre zasýti.
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
- 2
Dáme ich do misy a pridáme vajce, žĺtok, soľ, Promix Uni, krupicu a zemiakovú múku. Vypracujeme cesto, z ktorého tvarujeme knedle v tvare valčeka.
- 3
Varíme ich v osolenej, takmer vriacej vode približne 20 minút.
- 4
Podávame s pečeným mäsom a dusenou kapustou alebo ako prílohu k mäsovým jedlám s omáčkou.
Tiež knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu