Bezlepková zemiaková knedľa
Bezlepková zemiaková knedľa

Zemiaková knedľa bez lepku

novalim - fotkanovalim, 14. marca 2020
Zemiaková knedľa bez lepku
Foto: novalim

Zemiaková knedľa bez lepku je výbornou prílohou k tradičným jedlám, ako napríklad vepřo-knedlo-zelo. Chutiť vám bude aj s rôznymi druhmi mäsa na šťave. Určite si ju obľúbite, je to predsa len čosi iné ako parená knedľa a vďaka zemiakom aj dobre zasýti.

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
60 g
40 g
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

  2. 2

    Dáme ich do misy a pridáme vajce, žĺtok, soľ, Promix Uni, krupicu a zemiakovú múku. Vypracujeme cesto, z ktorého tvarujeme knedle v tvare valčeka.

  3. 3

    Varíme ich v osolenej, takmer vriacej vode približne 20 minút.

  4. 4

    Podávame s pečeným mäsom a dusenou kapustou alebo ako prílohu k mäsovým jedlám s omáčkou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre