Ochutené zemiakové šúľance
Foto: kvakac
Rýchly obed alebo večera aj pre tanečnice z Lúčnice.
2 - 3
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do rajnice nalejeme olej a na ňom opečieme šúľance. Na ne dáme paradajkový pretlak, ktorý orestujeme spolu so šúľancami. Počas toho okoreníme a trochu osolíme. Nakoniec pridáme syr a riadne zohrejeme, tak, aby sa ťahal a všetko pekne spojil.
-
2
Máme hotovo. Naložíme na taniere a budeme mňamkať, aké sýte jedlo. (No chlapom odporúčam predtým na tajňáka zjesť jednu klobásku bez chleba.) No ale teraz vážne, je to pôstne jedlo a pritom rýchle a dobré.
Vďaka za koment. Už budem teraz pracovať len v obmedzenom režime. Tak teraz budeme jesť dva týždne, už len zásoby z komory - domáce klobásky, tlačenky a údené bôčiky skratka domáce železné rezervy zo zabíjačky, aby sme nemuseli chodiť často do obchodu. To bude trápenie, ale nie pre mňa. A že je muka nie je - tvárim sa nešťastne, no v duchu sa teším. Veď od chleba sa priberá no nie?
Jsi mě pobavil, a to je v těchto dnech vzácnost. Vzal jsi to za rozumný konec! Zdravím tebe aj celú rodinu, držme si peste, to dáme!
Vďaka za koment a prianie zdravia. Základ je využiť všetky zásoby a s trochou fantázie ich aj chutne urobiť. Želám vám tiež veľa zdravia v tomto ťažkom období.
Vďaka za koment ono samotné šúľance opečené sú chutné a s týmto nám veľmi chutia.
Vďaka za koment. Občas sa žiada niečo menej sýte. Potom chutí lepšie napr. kačka pečená, ta ne.