Zemiakové šúľance
Zemiakové šúľance

Ochutené zemiakové šúľance

kvakac - fotkakvakac, 16. marca 2020
Ochutené zemiakové šúľance
Foto: kvakac

Rýchly obed alebo večera aj pre tanečnice z Lúčnice.

2 - 3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g zemiakové
210 g
200 g strúhaná
1/2 KL
1/4 KL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do rajnice nalejeme olej a na ňom opečieme šúľance. Na ne dáme paradajkový pretlak, ktorý orestujeme spolu so šúľancami. Počas toho okoreníme a trochu osolíme. Nakoniec pridáme syr a riadne zohrejeme, tak, aby sa ťahal a všetko pekne spojil.

    Ochutené zemiakové šúľance - obrázok 1
  2. 2

    Máme hotovo. Naložíme na taniere a budeme mňamkať, aké sýte jedlo. (No chlapom odporúčam predtým na tajňáka zjesť jednu klobásku bez chleba.) No ale teraz vážne, je to pôstne jedlo a pritom rýchle a dobré.

    Ochutené zemiakové šúľance - obrázok 2

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@haji (16.3.2020 21:13)

Vďaka za koment. Už budem teraz pracovať len v obmedzenom režime. Tak teraz budeme jesť dva týždne, už len zásoby z komory - domáce klobásky, tlačenky a údené bôčiky skratka domáce železné rezervy zo zabíjačky, aby sme nemuseli chodiť často do obchodu. To bude trápenie, ale nie pre mňa. A že je muka nie je - tvárim sa nešťastne, no v duchu sa teším. Veď od chleba sa priberá no nie?
Pěkný recept a ještě hezčí úvod, že pro tanečnice z Lúčnice! Bezva rychlovka, pěkné fotečky.
Parádní recept a super přístup k situaci. Do vaření dáme nejen to co umíme ale i to co si vymyslíme. Máme Tvoje recepty rádi. Tak ať slouží zdraví a vzájemně si držme palce.