Zapekané fašírky
Zapekané fašírky

Zapekané fašírky po našom

svetlusb - fotkasvetlusb, 18. marca 2020
Zapekané fašírky po našom
Foto: svetlusb

Keď som toto jedlo varila prvýkrát, môj manžel za jeden deň zhltol celú jenskú misu! Ak plánujete navariť na dva-tri dni, tak s týmto nepočítajte, zmizne takmer okamžite!

20 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

 (syrokrém)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso, cibuľu nasekanú na drobno, vajcia, soľ, čierne mleté korenie, nastrúhaný tvrdý syr a majorán zmiešame dokopy. Množstvo si musíte dať podľa pekáča, na ktorom idete piecť a samozrejme podľa chuti. Mäsovú zmes odložíme na chvíľku do chladničky.

  2. 2

    Medzitým ošúpeme, umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska zemiaky, osolíme, prípadne okoreníme a pridáme sušený cesnak (dodá tam skvelú chuť).

  3. 3

    Z mäsovej zmesi robíme hrubé placky a ukladáme do pekáča so zemiakmi. Rúru nastavíme na cca 190 stupňov a pečieme prikryté cca 45 minút.

    Zapekané fašírky po našom  - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešame smotanu s vajcom a so syrokrémom a vylejeme na mäso a so zemiakmi. Na vrch nastrúhame tvrdý syr a dáme na cca 10 minút zapiecť už odkryté. Necháme trochu vychladnúť a môžme sa na to vrhnúť! Super sa vyberá a nerozpadá. Dobrú chuť!

    Zapekané fašírky po našom  - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@marienka44 , ja nedávam vždy pečivo do fašírok, a toto nemusia byť klasické fašírky, ale placky z mletého mäsa.......a je tam aj tvrdý syr, tiež sa nedáva do fašírok. Nemusí byť všetko z ml. mäsa fašírka.....