Cviklové risotto
Cviklové risotto

Cviklové krémové risotto s gorgonzolou

siuuu - fotkasiuuu, 24. októbra 2019
Cviklové krémové risotto s gorgonzolou
Foto: siuuu

A v sezóne červenej repy prišlo aj na moje milované krémové risottko - tentoraz cviklové. Krémové risotto jednoducho milujem a všetky varianty, ktoré som robila boli výborné. Tentoraz som cviklové kombinovala s Gorgonzolou dolce, čo je krémovejšia a jemnejšia talianska verzia našej Nivy.

4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g (uvarená alebo upečená)
250 g (Arborio, Carnaroli, Vialone nano, ...)
1 ks (alebo červená cibuľa)
2 strúčiky
1 l (teplý)
1 dl
1 ČL
1 ČL
30 g
3 PL
40 g strúhaný
80 g
podľa chuti
štipka
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Červené víno zmiešame s balzamikovým octom a medom a zredukujeme na 2/3 objemu. Na oleji orestujeme do sklovita nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme ryžu (neoplachujeme), obalíme v oleji a restujeme do sklovita asi 3-4 minúty.

  2. 2

    Pridáme pyré z červenej repy, víno, za stálého miešania necháme pár minút odparovať alkohol a potom postupne po naberačkách pridávame vývar a miešame pokiaľ nie je ryža uvarená "na skus" (zvonku mäkká ale jadro pevnejšie).

  3. 3

    Odstavíme z ohňa, pridáme maslo, parmezán, soľ, korenie, premiešame a podávame s kúskami gorgonzoly a bazalkou.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: