Foto: bugout
Talianska variácia na krúpovú polievku. Kto má rád krúpy a údenú slaninku, tomu prajem dobrú chuť.
Postup
-
1
Krúpy si zalejeme vodou kým všetko pripravíme. Zeler, mrkvu a cibuľu nakrájame na drobno. Slaninu podľa mastnosti, tukovejšiu časť skrojíme a dáme stopiť. Podľa potreby a preferencií pridáme olej a maslo.
- 2
Pridáme zeler, mrkvu a cibuľu a spolu restujeme cca 15 minút (koho to zaujíma, Taliani tento základ volajú soffritto, Francúzi mirapox...). Podľa chuti naložíme aj zo zvyšnou slaninou, môžeme ju opiecť spolu so základom, alebo pridať neskôr a len uvariť. Pridáme krúpy, premiešame a zalejeme vývarom a dáme bobkový list. Moje krúpy sa varia 15 minút, takže som pridal rovno aj nakrájané zemiaky. Podávame posypané pažítkou.
- 3
Pár poznámok, pre zmenu na koniec a nie na začiatok. Originál by mala ísť pancetta, ale zväčša mám domácu údenú slaninu, tak nešpekulujem... Mimo zdroje čo som čítal som pridal ligurček. Keďže v žiadnom recepte nebol, nedal som ho ani do surovín.
Tiež krúpová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu