Krúpová polievka
Krúpová polievka

Minestra d'orzo

bugout - fotkabugout, 27. marca 2021
Minestra d'orzo
Foto: bugout

Talianska variácia na krúpovú polievku. Kto má rád krúpy a údenú slaninku, tomu prajem dobrú chuť.

Suroviny

100 g
100 g (pancetta)
1 ks
1 ks väčšia
1 stonka
7 dcl
1 ks väčší
2 ks
 (alebo maslo)




Postup

  1. 1

    Krúpy si zalejeme vodou kým všetko pripravíme. Zeler, mrkvu a cibuľu nakrájame na drobno. Slaninu podľa mastnosti, tukovejšiu časť skrojíme a dáme stopiť. Podľa potreby a preferencií pridáme olej a maslo.

  2. 2

    Pridáme zeler, mrkvu a cibuľu a spolu restujeme cca 15 minút (koho to zaujíma, Taliani tento základ volajú soffritto, Francúzi mirapox...). Podľa chuti naložíme aj zo zvyšnou slaninou, môžeme ju opiecť spolu so základom, alebo pridať neskôr a len uvariť. Pridáme krúpy, premiešame a zalejeme vývarom a dáme bobkový list. Moje krúpy sa varia 15 minút, takže som pridal rovno aj nakrájané zemiaky. Podávame posypané pažítkou.

  3. 3

    Pár poznámok, pre zmenu na koniec a nie na začiatok. Originál by mala ísť pancetta, ale zväčša mám domácu údenú slaninu, tak nešpekulujem... Mimo zdroje čo som čítal som pridal ligurček. Keďže v žiadnom recepte nebol, nedal som ho ani do surovín.

Diskusia k receptu

sashan
Krúpy akej veľkosti ste použil v tejto polieve,keď sa varia iba 15 minút? Ja mám najradšej č.10 a tie varím oveľa dlhšie.Ináč sa mi recept veľmi páči.
1x bugout




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia