Foto: bugout
Ďalší zo série receptov s guanciale (v zásade ich moc nie je, preto dávam aj tento aj keď amatriciana tu už niekde je). Už Zobraziť celý popisĎalší zo série receptov s guanciale (v zásade ich moc nie je, preto dávam aj tento aj keď amatriciana tu už niekde je). Už mi z takých klasických a typických ostáva snáď len carbonara, ale tých tu je viac. Opäť robím s casarecce, veľmi som si ich obľúbil, nič viac v tom nie je...
Postup
-
1
Dáme na panvicu nakrájané guanciale na stredne slabý výkon, aby pomaly púšťalo tuk a opekalo sa (ak sa neopeká, treba zvýšiť výkon). Keď je mierne chrumkavé podlejeme vínom a necháme ho skoro všetko odpariť (cca 2 - 3 minúty). Pridáme paradajky, stiahneme výkon a varíme 10 - 15 minút (kto chce, pridá si aj čili).
- 2
Uvarené cestoviny pridáme k omáčke a aj so strúhaným pecorinom, dobre premiešame a môžeme jesť.
- 3
Množstvá som dal orientačne, ono je to o osobných preferenciách koľko syra a ako moc guanciale komu vyhovuje, toľko si dá. Pri guanciale, alebo aj našej neúdenej slanine však neodporúčam ísť pod 150 g na jednu 400 g konzervu paradajok, lebo by sa tam tá chuť stratila.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pozdravujem,chcem sa opytat,ze aka je to neudena slanina?guanciale je suseny podbradok,v nasich zemepisnych pasmach sa takto neda spracovat.pravdupovediac,nikdy by som sa nad neudenou slaninou nezamyslel,len teraz vdaka Tvojmu receptu ktory je urcite chutny.... :-)
Pekny vecer vsetkym ;)
Hmm došla jsem k podbradku, u nás paprikový /ten je neuzený/. Anebo koupit a uvařit lalok, tedy podbradek - pravda, nebude to sušené, ale bude to neuzené hmm
Někde tu má @kvakac recept na maso sušené v luftě - ale má k tomu prostory, kde to jde. Jako jeden z miliona.
Pak už jen dostat se k originálu v prodejně italských specialit. U nás je nejbližší v okresním městě. Tedy byla. Jestli je aj dnes, netuším.
Inak tu je recept na domáce guanciale:
www.cuketka.cz/?p=13316...