Foto: heleninka88
Pizzu môžem vždy a všade a ešte keď je domáca :-) Tento recept je úplne najviac. Pizza chutí ako originál z pizzerky. Vyskúšajte!
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
350 ml |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
7 PL |
|
Paradajkový základ: | |
140 g |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
2 strúčiky |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Spravíme si kvások - do vlažnej vody pridáme cukor a rozdrobené droždie. Kým sa spraví kvások, zmiešame všetky suroviny potrebné na cesto. Pridáme nakysnutý kvások a vymiesime. Cesto necháme 10-15 minút podkysnúť. Aleno nemusíme, môžme s cestom pracovať aj hneď, ale tu už mám odskúšané, že niekoľko minút ho necháme postáť. Cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré vyvaľkáme do okrúhleho tvaru.
-
2
Cesto natrieme paradajkovým základom, ktorý pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Na vrch pizze dáme suroviny podľa chuti (my máme radi klasiku - šunka, syr, kukurica). Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 °C asi 17 minút. A v normálnej rúre na 180 °C - 24 minút. Samozrejme, každá rúra je iná, tak pizzu v priebehu pečenia kontrolujeme. Na fotke je pizza aj so syrovými okrajmi :-) Dobrú chuť ❤
Noo tak takyto krasny komentar uz ma davno nepotesil
Dakujem Vam krasne. Som rada ze Vam chutila ❤
Ďakujem veľmi pekne za recept. ??
Vyyyborne dakujem krasne. Nech Vam chuti ❤❤❤
Jooj velmi sa tesim super ❤️