Pizza bez kysnutia

heleninka88 - fotkaheleninka88, 21. apríla 2020
Pizza bez kysnutia
Foto: heleninka88

Pizzu môžem vždy a všade a ešte keď je domáca :-) Tento recept je úplne najviac. Pizza chutí ako originál z pizzerky. Vyskúšajte!

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
200 g
1 bal.
350 ml
1 KL
1 KL
7 PL
Paradajkový základ:
140 g
3 PL
podľa chuti
2 strúčiky
50 ml




Postup

  1. 1

    Spravíme si kvások - do vlažnej vody pridáme cukor a rozdrobené droždie. Kým sa spraví kvások, zmiešame všetky suroviny potrebné na cesto. Pridáme nakysnutý kvások a vymiesime. Cesto necháme 10-15 minút podkysnúť. Aleno nemusíme, môžme s cestom pracovať aj hneď, ale tu už mám odskúšané, že niekoľko minút ho necháme postáť. Cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré vyvaľkáme do okrúhleho tvaru.

    Pizza bez kysnutia - obrázok 1
  2. 2

    Cesto natrieme paradajkovým základom, ktorý pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Na vrch pizze dáme suroviny podľa chuti (my máme radi klasiku - šunka, syr, kukurica). Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 °C asi 17 minút. A v normálnej rúre na 180 °C - 24 minút. Samozrejme, každá rúra je iná, tak pizzu v priebehu pečenia kontrolujeme. Na fotke je pizza aj so syrovými okrajmi :-) Dobrú chuť ❤

    Pizza bez kysnutia - obrázok 2

Diskusia k receptu

lu13na
Ako ju dávate piecť, myslím, či treba vymazať plech pred pečením, alebo nie?
lu13na
Musím povedať, že už som mala viac pokusov upiecť domácu pizzu, ale stále to skončilo s konštatovaním, že všetko vedieť nemusím :-) no skrátka nedarilo sa a nikdy to nebolo ono. Teda až pokiaľ som nenašla tu na vareche tento skvelý recept. Dnes som ho vyskúšala a hádajte čo? pizza sa podarila a je skrátka skvelá a celkom podľa mojich predstáv. Takže ďakujem za tento super receptík a už sa neviem dočkať na komentár od syna, keď príde domov... pokiaľ mu niečo nechám :-) lebo stále chodím k tomu plechu a ujedám. Ozaj, z tohto množstva cesta mi vyšlo na 2 veľké plechy.
heleninka88
@lu13na (11.2.2021 13:54)

Noo tak takyto krasny komentar uz ma davno nepotesil
Dakujem Vam krasne. Som rada ze Vam chutila ❤
maminkagalinka
Skúšala som už asi milión krát urobiť cesto na pizzu. A nikdy nebola podľa mojich predstáv. Až do dnešného dňa......dnes som objavila tento recept a som nadšenáááá. Pizza je vynikajúca a má veľký úspech. Je presne podľa mojich predstáv.
Ďakujem veľmi pekne za recept. ??
nightbloom
vcera robena po prvy krat, a bola uzasnaaaaa! vyborne cesto! fakt, uz budem robit len toto. Vdaka za skvely recept! 🙂👏👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia