Parmigiana di melanzane fotorecept
Foto: sisinkacik
Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení sa začína: "Parmigiana je láska, nie recept" , a Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení sa začína: "Parmigiana je láska, nie recept" , a mne neostáva nič iné, ako len súhlasiť. Veď vyskúšajte, určite neobanujete.
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Nakrájame si baklažán na plátky a trochu posolíme a necháme na obrúsku, aby sme z nich dostali preč vodu. Potom ich buď opečieme na panvici s trochou olivového oleja alebo dáme do rúry, nech chytí farbu.
-
2
Medzitým si v hrnci na olivový olej dáme na plátky nakrájaný cesnak a opečieme do zlatista. Potom pridáme paradajky z konzervy a trochu vody (konzervy môžeme vypláchnuť vodou, nech nevyjde ani kúsok paradajok na zmar). Osolíme a pridáme bazalku. Ideálne čerstvú, ale ak nemáme, stačí sušená.
-
3
Vajíčka rozbijeme do jednej nádoby a do druhej si dáme múku. Baklažán najprv obalíme v múke a potom v rozšľahaných vajíčkach. Takto obalené baklažány kladieme do rozpáleného slnečnicového oleja a vyprážame.
-
4
Nakrájame mozzarellu a nastrúhame parmezán.
-
5
Pripravíme si zapekaciu misu, kde vrstvíme: baklažán, omáčka, mozzarella, parmezán, baklažán, omáčka,... až kým neminieme všetky suroviny. Končíme omáčkou, na ktorú natrháme mozzarellu na menšie kúsky. Ak používame čerstvú bazalku, tak ju môžeme ešte pridať medzi jednotlivé vrstvy.
-
6
Pečieme v rúre rozohriatej na navyššiu teplotu (u mňa 250 stupňov) do požadovanej farby, ja som to nechala asi 15 minút. Želám Vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu