Pizza Romagna

šéfkuchár Tibor Darida a pizzaiolo Patrik Venchich
z Bella Italia v Šamoríne, 23. júna 2020
Pizza Romagna
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20-25 minút
na 225 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 bal.
1/2 hrnčeka (vlažná)
2 PL
1/2 ČL
1 ČL
Na vrch:
320 g
140 g (sušené hovädzie mäso)
70 g
440 g
100 g
80 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Zo všetkých prísad vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme v teple 30 minút kysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 diely, z každého dielu vyvaľkáme placku s priemerom približne 16 cm.

  3. 3

    Na pizzu kladieme ingrediencie – lúpané pasírované paradajky, mozzarellu, bresaolu, pesto, cherry paradajky a čierne olivy a pečieme v rozohriatej rúre 20 – 25 minút pri 225 °C.

Diskusia k receptu