Casarecce so špargľou, s gorgonzolou a guanciale
Foto: bugout
Jeden podobný recept zo série s guanciale tu už mám, snáď to nevadí a ako inšpirácia je to dobré.
porcie
Postup
-
1
Snáď len poviem, že aj keď to u mňa nie je zvykom, dal som tu množstvá, ktoré odporúčam dodržať. Teda ten vzájomný pomer. Pri týchto množstvách je všetko v ideálnom pomere a pekne sa to dopĺňa. Ešte doplním, že špargľa samozrejme vážila 250 g pred odlomením koncov...
- 2
Dáme na panvicu nakrájané guanciale na stredne slabý výkon, aby pomaly púšťalo tuk. Popri tom dáme variť vodu na cestoviny. Medzitým nachystáme špargľu. Drevnatý koniec odlomíme, špičku odrežeme a zvyšok špargle nakrájame na kolieska a prihodíme na panvicu. Špargľa potrebuje len pár minút, takže si to načasujte, kedy dať variť cestoviny.
- 3
Na panvicu pridáme na poslednú jednu, dve minútky aj špičky zo špargle, ktoré pozdĺžne prekrojíme na polovicu a zvýšime výkon, nech sa špargľa aj guanciale trochu viac opečie. Pridáme uvarené cestoviny s trochou vody, premiešame a časť vody necháme odpariť. Buď vypneme zdroj alebo stiahneme výkon úplne na minimum a pridáme rozrobenú gorgonzolu a miešame, kým sa nerozpustí. Podľa potreby ešte podlejeme vodou z cestovín.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu