Gnocchi so šunkovou omáčkou
šéfkuchár Tibor Darida a pizzaiolo Patrik Venchich
z Bella Italia v Šamoríne, 22. júna 2020
z Bella Italia v Šamoríne, 22. júna 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka. Vychladnuté zemiaky nastrúhame, pridáme múku, žĺtok, štipku strúhaného muškátového orieška, soľ a vypracujeme cesto.
- 2
Z pripraveného cesta vyvaľkáme 1 cm hrubé šúľky, ktoré rozkrájame na malé kúsky, z ktorých vytvoríme oválne gnocchi. Varíme vo vriacej osolenej vode kým nevyplávajú na hladinu. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme.
- 3
V kastróle roztopíme maslo, pridáme nakrájané prosciutto crudo, hrášok, cherry paradajky, minútu opražíme a podľa chuti osolíme, okoreníme a zalejeme smotanou na varenie. Prevaríme a pridáme scedené gnocchi, strúhaný parmezán a dobre premiešame. Zdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou.
Tiež gnocchi:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu