Casarecce alla gricia fotorecept

bugout - fotkabugout, 22. mája 2021
Casarecce alla gricia (fotorecept)
Foto: bugout

Absolútna rýchlovka z Lazia a ďalší zo série receptov s guanciale. Cestovina, guanciale, pecorino a čierne korenie. Je to niečo medzi cacio e pepe a carbonara, alebo ešte lepšie v podstate sú to také carbonara bez vajec...

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g (casarecce)
100 g
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvicu dáme nakrájané guanciale na slabý výkon a čakáme kým pustí tuk. Potom pridáme výkon, aby bolo pekne opečené.

    Casarecce alla gricia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme uvarené cestoviny aj s cca žufankou vody, v ktorej sa varili. Necháme časť vody odpariť cca minútku. Na foto dole vidieť koľko som mal vody ja. Vypneme ohrev a začneme postupne pridávať nastrúhané pecorino a miešať prehadzovaním na panvici. Ak je omáčka moc hustá treba podliať trochou vody z cestovín. Na tanieri posypeme čerstvo dreveným čiernym korením.

    Casarecce alla gricia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Syr sa dá pridať aj tak, že sa najskôr zmieša s pár lyžicami vody z cestovín na hustú pastu a potom sa rozmieša v panvici s cestovinami.

Diskusia k receptu

chorvatka
Som rada, ze ste pouzili pekorino, co je ovci sir, je vyraznejsi nez parmezan a tak ho chut slaninky neprebije. vdaka za napad, urcite vyskusam
1x bugout
bugout
@chorvatka vďaka. Nejde však o môj nápad vychádzal som z originál receptu tak ako aj cacio e pepe a carbonara, do takých jedál skrátka nezasahujem....