Casarecce alla gricia fotorecept
Foto: bugout
Absolútna rýchlovka z Lazia a ďalší zo série receptov s guanciale. Cestovina, guanciale, pecorino a čierne korenie. Je to niečo medzi cacio e Zobraziť celý popisAbsolútna rýchlovka z Lazia a ďalší zo série receptov s guanciale. Cestovina, guanciale, pecorino a čierne korenie. Je to niečo medzi cacio e pepe a carbonara, alebo ešte lepšie v podstate sú to také carbonara bez vajec...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu dáme nakrájané guanciale na slabý výkon a čakáme kým pustí tuk. Potom pridáme výkon, aby bolo pekne opečené.
-
2
Pridáme uvarené cestoviny aj s cca žufankou vody, v ktorej sa varili. Necháme časť vody odpariť cca minútku. Na foto dole vidieť koľko som mal vody ja. Vypneme ohrev a začneme postupne pridávať nastrúhané pecorino a miešať prehadzovaním na panvici. Ak je omáčka moc hustá treba podliať trochou vody z cestovín. Na tanieri posypeme čerstvo dreveným čiernym korením.
-
3
Syr sa dá pridať aj tak, že sa najskôr zmieša s pár lyžicami vody z cestovín na hustú pastu a potom sa rozmieša v panvici s cestovinami.
Diskusia k receptu