Pravé talianske tiramisu

galbani - fotkagalbani, 24. októbra 2019. Komerčný recept.
Pravé talianske tiramisu
Foto: galbani
15-30 minút
príprava

Suroviny

500 g
40 ks
2 PL (taliansky likér)
2 šálky (uvarená)
5 PL
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddeľte bielky od žĺtkov, postupujte opatrne, pretože aj najmenší kúsok žĺtka môže zapríčiniť, že sa vám bielky nevyšľahajú správne. Najskôr vyšľahajte žĺtky s cukrom tak, aby sa cukor úplne rozpustil a vznikol pevný krém. Do krému vmiešajte mascarpone.

  2. 2

    Bielky vyšľahajte do tuhého snehu a zľahka ho zapracujte do zmesi. Vychladenú kávu s amarettom vlejte do misky a rýchlo v nej namáčajte cukrárske piškóty.

  3. 3

    Polovicu piškót poukladajte na dno zapekacej nádoby, na ne rozprestrite vrstvu z polovice mascarponového krému a opäť pokryte vrstvou máčaných piškót. Posledná vrstva je krémová.

  4. 4

    Tiramisu uložte aspoň na 3 hodiny (ideálne na 12 hodín) do chladničky. Pred servírovaním jemne posypte kakaom.

  5. 5

    TIP pre lepší výsledok: Mascarone vyberte z chladničky o 30 minút skôr, ako ho použijete na prípravu dezertu. Vajíčka a kávu majte v izbovej teplote, aby piškóty a aj celý dezert vydržali pevné.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: