Pravé talianske tiramisu
Foto: galbani
príprava
Postup
-
1
Oddeľte bielky od žĺtkov, postupujte opatrne, pretože aj najmenší kúsok žĺtka môže zapríčiniť, že sa vám bielky nevyšľahajú správne. Najskôr vyšľahajte žĺtky s cukrom tak, aby sa cukor úplne rozpustil a vznikol pevný krém. Do krému vmiešajte mascarpone.
- 2
Bielky vyšľahajte do tuhého snehu a zľahka ho zapracujte do zmesi. Vychladenú kávu s amarettom vlejte do misky a rýchlo v nej namáčajte cukrárske piškóty.
- 3
Polovicu piškót poukladajte na dno zapekacej nádoby, na ne rozprestrite vrstvu z polovice mascarponového krému a opäť pokryte vrstvou máčaných piškót. Posledná vrstva je krémová.
- 4
Tiramisu uložte aspoň na 3 hodiny (ideálne na 12 hodín) do chladničky. Pred servírovaním jemne posypte kakaom.
- 5
TIP pre lepší výsledok: Mascarone vyberte z chladničky o 30 minút skôr, ako ho použijete na prípravu dezertu. Vajíčka a kávu majte v izbovej teplote, aby piškóty a aj celý dezert vydržali pevné.
Tiež tiramisu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu