Taliansky krupicový koláčik
Tento recept som našla v talianskej knihe, vyskúšala som a bol naozaj výborný.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 250 g (alebo jemný tvaroh) |
|
| 150 g |
|
| 40 g |
|
| 500 ml |
|
| 3 ks |
|
| z 1 citróna |
|
| 1/2 bal. |
|
| (alebo zavárané) |
|
Postup
-
1
Pripravte si ingrediencie.
-
2
Zohrejte mlieko, pridajte pomaličky krupicu a polovicu cukru, metličkou miešajte.
-
3
Keď krupica zhustne, primiešajte maslo. Nechajte vychladnúť, potom primiešajte postrúhanú citrónovú kôru.
-
4
Ručným mixérom vymiešajte druhú polovicu cukru s vajíčkami.
-
5
K vajíčkovej zmesi pridajte ricottu, 1/2 prášku do pečiva rozpusteného v troche mlieka a podľa chuti kandizované alebo zavárané ovocie. Zmes primiešajte do krupicovej kaše.
-
6
Pripravené cesto vylejte na nízky, maslom vymastený plech. Pečte 25 minút na 180 °C.
-
7
Dobrú chuť!









Diskusia k receptu