Taliansky krupicový koláčik
Foto: livesmilelove
Tento recept som našla v talianskej knihe, vyskúšala som a bol naozaj výborný.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g (alebo jemný tvaroh) |
|
150 g |
|
40 g |
|
500 ml |
|
3 ks |
|
z 1 citróna |
|
1/2 bal. |
|
(alebo zavárané) |
|
Postup
-
1
Pripravte si ingrediencie.
-
2
Zohrejte mlieko, pridajte pomaličky krupicu a polovicu cukru, metličkou miešajte.
-
3
Keď krupica zhustne, primiešajte maslo. Nechajte vychladnúť, potom primiešajte postrúhanú citrónovú kôru.
-
4
Ručným mixérom vymiešajte druhú polovicu cukru s vajíčkami.
-
5
K vajíčkovej zmesi pridajte ricottu, 1/2 prášku do pečiva rozpusteného v troche mlieka a podľa chuti kandizované alebo zavárané ovocie. Zmes primiešajte do krupicovej kaše.
-
6
Pripravené cesto vylejte na nízky, maslom vymastený plech. Pečte 25 minút na 180 °C.
-
7
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu