Krupicový koláč
Krupicový koláč

Taliansky krupicový koláčik

livesmilelove - fotkalivesmilelove, 5. apríla 2020

Tento recept som našla v talianskej knihe, vyskúšala som a bol naozaj výborný.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g (alebo jemný tvaroh)
150 g
40 g
500 ml
3 ks
z 1 citróna
1/2 bal.
 (alebo zavárané)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravte si ingrediencie.

    Taliansky krupicový koláčik - obrázok 1
  2. 2

    Zohrejte mlieko, pridajte pomaličky krupicu a polovicu cukru, metličkou miešajte.

    Taliansky krupicový koláčik - obrázok 2
  3. 3

    Keď krupica zhustne, primiešajte maslo. Nechajte vychladnúť, potom primiešajte postrúhanú citrónovú kôru.

    Taliansky krupicový koláčik - obrázok 3
  4. 4

    Ručným mixérom vymiešajte druhú polovicu cukru s vajíčkami.

    Taliansky krupicový koláčik - obrázok 4
  5. 5

    K vajíčkovej zmesi pridajte ricottu, 1/2 prášku do pečiva rozpusteného v troche mlieka a podľa chuti kandizované alebo zavárané ovocie. Zmes primiešajte do krupicovej kaše.

    Taliansky krupicový koláčik - obrázok 5
  6. 6

    Pripravené cesto vylejte na nízky, maslom vymastený plech. Pečte 25 minút na 180 °C.

    Taliansky krupicový koláčik - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť!

    Taliansky krupicový koláčik - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Talianska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, pro sebe bych vpašovala na talířek kousek ovoce, zavařeniny. Připomíná mi to jemný nákyp.