Fantastické domáce gnocchi fotorecept
Foto: ivua
Gnocchi - tradičné talianske cestoviny zo zemiakov. Avšak nie vždy v primeranej cene. A tak prichádzam s týmto receptom.
porcií
príprava
Postup
-
1
Zemiaky v šupe uvaríme v osolenej vode.
-
2
Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Primiešame múku, s cestom manipulujeme čo najrýchlejšie ako to ide.
- 3
Z cesta vytvoríme hrubšie šúľky, ktoré následne nakrájame na menšie guľky. Ja potom kvôli tvaru postupujem nasledovne: zoberieme guľku cesta a položíme ju na vidličku a jemne prstom stlačíme, aby sa vytvoril charakteristický vzor. Obrázok nie je výsledok hotového tvaru, sú to iba cestové guľôčky.
- 4
Do hrnca dáme zovrieť vodu. Potom dáme do vody na skúšku jeden kúsok gnocchi a ak vypláva na vrch, je správne urobený. A môžeme dať variť všetky gnocchi. Uvarené gnocchi scedíme.
- 3
A čo potom s tými gnocchi ďalej, s čím ich Taliani podávajú?
Jak má každý jinou chuť - mohou být na slano i sladko s mákem maštěné máslem... zdr ad
Jak má každý jinou chuť - mohou být na slano i sladko s mákem maštěné máslem... zdr ad
áno..babka-ročník 1906- robila s hrubou múkou + hladkou-na viacero spôsobov využila to isté cesto:
šúlanky-posyp dobrovoľný-najčastejšie lekvár..mak..orech..tvaroh-cukor
perky-lekvár dovnútra-posyp dobrovoľný-cukor
a také okrúhle s jamkou-vareniky-naslano-s kyslou kapustou...cibuľou opraženou na slaninke..bryndzou..
ojojoj
toto čisté slovenské tradičné jedlo
a výborné
robím často-a jem rada