Zemiakové cestoviny
Zemiakové cestoviny

Fantastické domáce gnocchi fotorecept

ivua - bez fotkyivua, 24. januára 2021
Fantastické domáce gnocchi (fotorecept)
Foto: ivua

Gnocchi - tradičné talianske cestoviny zo zemiakov. Avšak nie vždy v primeranej cene. A tak prichádzam s týmto receptom.

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

6 ks
500 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupe uvaríme v osolenej vode.

    Fantastické domáce gnocchi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Primiešame múku, s cestom manipulujeme čo najrýchlejšie ako to ide.

  3. 3

    Z cesta vytvoríme hrubšie šúľky, ktoré následne nakrájame na menšie guľky. Ja potom kvôli tvaru postupujem nasledovne: zoberieme guľku cesta a položíme ju na vidličku a jemne prstom stlačíme, aby sa vytvoril charakteristický vzor. Obrázok nie je výsledok hotového tvaru, sú to iba cestové guľôčky.

    Fantastické domáce gnocchi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca dáme zovrieť vodu. Potom dáme do vody na skúšku jeden kúsok gnocchi a ak vypláva na vrch, je správne urobený. A môžeme dať variť všetky gnocchi. Uvarené gnocchi scedíme.

    Fantastické domáce gnocchi (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

adamos69
@garanco (25.1.2021 13:33)

Jak má každý jinou chuť - mohou být na slano i sladko s mákem maštěné máslem... zdr ad
adamos69
@garanco (25.1.2021 13:33)

Jak má každý jinou chuť - mohou být na slano i sladko s mákem maštěné máslem... zdr ad
evanaaa
Myslela som, že sa gnocchi robia len z múky, ako iné cestoviny, nevedela som, že je to zemiakové cesto......
haji
Vděčný recept, vajíčko nedáváš jak vidím, každý jak je zvyklý, mně to líp s vejcem drží.
radost
@garanco (25.1.2021 13:33)

áno..babka-ročník 1906- robila s hrubou múkou + hladkou-na viacero spôsobov využila to isté cesto:
šúlanky-posyp dobrovoľný-najčastejšie lekvár..mak..orech..tvaroh-cukor
perky-lekvár dovnútra-posyp dobrovoľný-cukor
a také okrúhle s jamkou-vareniky-naslano-s kyslou kapustou...cibuľou opraženou na slaninke..bryndzou..
ojojoj
toto čisté slovenské tradičné jedlo
a výborné
robím často-a jem rada




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia